Conceptontwikkelaar Architect Stedenbouw

Dura Vermeer Vastgoed zoekt een:

Dit wordt jouw baan
Stedenbouw, architectuur, marktonderzoek en landschap, kortom gebiedsontwikkeling. Dit is het veld waarin onze in-house Design Studio opereert en waar jij als conceptontwikkelaar / ontwerper een grote fascinatie voor hebt.
We maken nieuwe visies en plannen voor bestaande gebieden, ontwikkelen concepten voor doelgroepen en maken nieuwe woonwijken. Een unieke plek waar je als conceptontwikkelaar onderdeel bent van verschillende projecten op wisselende schaalniveaus en in verschillende uitwerkingsstadia.
Je ontwerpt en visualiseert gebouwen, wijken en buurten in teamverband. Je verdiept je in de wensen van de bewoners en ontwikkelt concepten en woon- en leefomgevingen om hun heen. Daarnaast stuur je, samen met onze regio’s, de ontwerpteams aan bij tenders en ontwerp je mee bij klanten en gemeenten op locatie. Je gebruikt creativiteit om complexe ruimtelijke en procesmatige problemen op te lossen en bent in staat om je ideeën sterk over te brengen.
Met jouw enorme passie en drive voor architectuur, stedenbouw en landschap werk jij hands-on mee aan het maken van onze plannen. Jij kan zelfstandig aan de slag en werkt graag in een omgeving waar gewerkt wordt op een hoog tempo met veel afwisselende projecten. Je bent ondernemend en neemt hierdoor veelal zelf het initiatief. Verder ben je communicatief sterk, sta je graag voor een groep en ben je assertief. Je houdt je staande in een dynamische en wisselende werkomgeving en hebt een open en flexibele drive om steeds op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen.

Hier(aan) ga je werken
Vanuit het Dura Vermeer kantoor in Utrecht ga je aan de slag met verschillende projecten. We zijn een team van conceptontwikkelaars (ontwerpers), marktonderzoekers en communicatiedeskundigen met als thuisbasis het team ID (voorheen de Design Studio) op ons kantoor in Utrecht. We werken op het snijvlak van architectuur, stedenbouw, marktonderzoek, woningbouw en storytelling. Hierbij werken we nauw samen met de ontwikkelteams (die bestaan uit projectontwikkelaars) van de verschillende regiokantoren (werkmaatschappijen) die verspreid zijn door heel Nederland. Voorbeelden van onze recente projecten zijn Belcanto en Fluor in Haarlem, Hortus Ludi in Nijmegen, Spijkenisse Haven en Zwolle Stadshagen!

Welkom bij de familie
Een huis bouwen of een stuk asfalt produceren, dat kunnen meer bouwbedrijven. Maar de manier waarop je dat doet bepaalt hoe lang je succesvol blijft. In ons geval al 166 jaar. Als familiebedrijf draait het bij Dura Vermeer om relaties, in de eerste plaats die met jou. Wij geloven dat als jij goed in je vel zit, resultaten volgen. Onze ruim 2.800 medewerkers geven ons een nationaal gezicht en een lokaal hart. Je vindt onze mensen van Rotterdam tot Hengelo en van Alkmaar tot Weert. Wat ze verbindt is de trots op hun vak, de drive om het maximale resultaat te behalen, en bovenal de motivatie om dat samen te doen.

Dit breng jij mee:

 • Een afgeronde wo opleiding richting stedenbouw, landschap of architectuur.
 • Je hebt minstens 3 a 5 jaar relevante werkervaring als conceptontwikkelaar, architect of stedenbouwkundig, landschap of architectonisch ontwerper.
 • Ervaring met Sketchup, Autocad, Indesign, Illustrator en Photoshop.
 • Aantoonbare passie voor het vak.
 • Je bent 32 – 40 uur per week beschikbaar en je woont bij voorkeur in de regio van Utrecht.
 • Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.
 • Graag zien wij bij je sollicitatie je portfolio.

Wij hebben oog voor jou
Dus bieden we je onder meer

 • Een salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.
  43 verlofdagen met de mogelijkheid om dagen te verkopen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een standaard verzekering van alle werknemersrisico’s, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor het vakbondslidmaatschap.
 • Een goede werk-privébalans dankzij soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden en thuiswerken en moderne verlofvormen voor onder meer ouderschap, calamiteiten, mantelzorg of een sabbatical.
 • Voor verse vaders: 100% doorbetaling van je salaris tijdens je (aanvullende) geboorteverlof.
 • Veel aandacht voor jouw groei, met onze eigen Dura Vermeer Academie en een vergoeding in tijd en geld voor zowel vak- als loopbaangerichte opleidingen.
 • Een mobiliteitsbudget of reiskostenvergoeding.
 • Een smartphone en in veel gevallen een laptop van de zaak.
 • Een vitaliteitsprogramma en een individueel keuzebudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • Een eindejaarsgeschenk, zomerse BBQ’s, winterse kerstborrels en legendarische personeelsfeesten.
 • En last but not least: fijne collega’s die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer.

Heb jij ook hart voor gebiedsontwikkeling?
Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou! Solliciteer via onderstaande button.

Nog vragen? Stel ze!
Mail Marijke Valstar (recruitment coordinator en HR manager bij Dura Vermeer Vastgoed) m.valstar@duravermeer.nl

Meer informatie / More information