bouwkundige/ modelleur

De Zwarte Hond zoekt een:

Zoek jij een inspirerende werkomgeving met een grote waardering en liefde voor de bouwtechniek en het bouwkundig detail? Een technische rol in een architectonische werkomgeving als verantwoordelijk bouwkundige? En wil je letterlijk meewerken aan de toekomst van de gebouwde omgeving in Nederland en daarbuiten? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als bouwkundige werk je samen met onze architecten, ontwerpers en modelleurs om de visie en schetsen van het project om te zetten in realiseerbare bouwtekeningen en (BIM)modellen. Je draagt zorg voor de uitwerking van het project en onderhoudt zowel in- als extern de contacten en communicatie. Bij DZH werk je interessante en complexe projecten uit zoals bijvoorbeeld ons project SuperHub Meerstad.

Je hebt kennis van bouwmethodes, materialen, fabrikanten en de detailleringen van gebouwen. Samen met het team van andere BIM-modelleurs en projectleiders ben je de kennisbaak ten aanzien van details en de bouwtechniek. Het is een afwisselend en veelzijdige functie die gaat over projectgericht werken in een voortdurend van elkaar lerende omgeving.

Wie ben je en wat breng je mee?

 • Jij werkt minimaal 5 jaar als bouwkundige en voelt je uitgedaagd door ambitieuze en complexe projecten in woning- en utiliteitsbouw
 • Je hebt affiniteit en interesse in architectuur en esthetiek van De Zwarte Hond
 • Je vindt het leuk en belangrijk om jouw kennis en ervaring te delen en te leren van anderen
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding bouwkunde met grote kennis en ervaring over bouwen
 • Je werkt secuur en analytisch en neemt verantwoordelijkheid voor je werk
 • Je kan goed zelfstandig én samenwerken en bent communicatief sterk
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je beheerst ArchiCAD2 en bent goed bekend met het Nederlandse bouwbesluit en regelgeving
  • 1: Minimaal 5 jaar ervaring is een pré maar geen must
  • 2: of bent bereid dit te leren wanneer je toevallig met een ander BIM software pakket hebt leren werken, wat wel een voorwaarde is.

Wat bieden we je?

 • Een functie voor 32- 40 uur per week
 • Een inspirerende werkomgeving in een jong internationaal team van architecten en bouwkundigen
 • Je werkt aan toonaangevende architectuurprojecten door heel Nederland en deels in het buitenland, met een hoge ambitie waarbij duurzaamheid vanzelfsprekend is en innovatie en ambacht hand in hand gaan
 • Een goede werk-privé balans
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling conform CAO
 • Veel mogelijkheden om eigen initiatieven te ontplooien en jezelf verder te ontwikkelen als all-round bouwkundige, top BIM-modelleur of projectleider

Wie zijn wij?

De Zwarte Hond is een ontwerpbureau van ruim 120 medewerkers, werkzaam vanuit Groningen, Rotterdam en Keulen. Met expertises op het gebied van architectuur, stedenbouw en strategie voegen wij duurzame waarde toe aan elke opgave en aan iedere stedelijk-regionale context, in multidisciplinaire teams. We werken aan een diverse opdrachtenportefeuille, op alle schaalniveaus, van steen tot stad, van villa tot woonwijk, van brede school tot campus, van theater tot binnenstad, van kantoor tot werklandschap en van station tot stedelijke regio.

Met een combinatie van maatschappelijk engagement en ambachtelijk ontwerp-vakmanschap maken we Nederland en buurlanden duurzamer en mooier. Zowel op architectonisch als op stedenbouwkundig vlak kunnen we ons meten met de beste Nederlandse bureaus.

Herken je jezelf in de competenties en spreekt de aangeboden werkomgeving je aan? Dan horen we graag van je! Stuur ons een korte motivatie (max. 1 A4), een beknopte CV en portfolio met technische tekeningen (alles in PDF) naar jobs@dezwartehond.nl. Heb je vragen over deze vacature, bel gerust naar Lotte Flick (06-14061677).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information