Adviseur huisvesting statushouders en Oekraïners

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

De huisvesting van vluchtelingen en statushouders, en de opvang van Oekraïners. Het zijn zeer actuele en maatschappelijke opgaven met een hoge dynamiek. Als adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag beweeg je je op het spanningsveld tussen techniek en politiek. Beleid verandert snel en de uitvoering kent haar eigen eisen en kansen. Daarom breng jij, samen met je collega’s, deze werelden bij elkaar, en zoek je naar creatieve oplossingen. Een baan met een heel concrete impact op de samenleving, waarin je je écht kunt ontwikkelen.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we mee aan de asielopvang. Daarvoor hebben we drie opties: de noodopvang, tussenvoorzieningen en de uiteindelijke huisvesting. Dit realiseren we door panden en gronden beschikbaar te stellen. Samen met je collega’s buig je je bijvoorbeeld over de vraag: kunnen we een pand verbouwen tot woonruimte voor vluchtelingen? Overzicht houden op het proces is daarbij van cruciaal belang. Je schakelt snel tussen wat er moet gebeuren in de panden én het politieke belang. Zo doe je samen het voorbereidende werk, waarna het stokje wordt overgegeven aan gemeentes, die de uitvoering verzorgen.

Divers? Dat is jouw baan beslist. Je maakt inventarisaties van onze beschikbare panden, noteert de relevante informatie en onderzoekt hoe gemeenten tegenover huisvestingsplannen staan. Daarvoor haal je informatie op bij diverse collega’s binnen het Rijksvastgoedbedrijf, maar ook bij andere relevante partijen. Vervolgens denk je mee over de haalbaarheid van projecten. Daarbij kijk je naar de financiële kant en de ruimtelijke inpassingsplannen. Ook schrijf je veel nota’s en memo’s over adviezen en updates vanuit het Rijksvastgoedbedrijf aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Je gaat aan de slag in een klein kernteam Maatschappelijke Opgaven. Hierin werk je samen met een programmamanager, een senior specialistisch adviseur en een ondersteuner. Samen focus je op verschillende doelgroepen, met elk hun eigen uitdagingen. We bieden woonruimte aan statusouders en Oekraïners, maar ook aan andere woningzoekenden. Dat is de opdracht die er nu ligt. Uiteraard kan deze veranderen, afhankelijk van wat er speelt in de actualiteit. Dat maakt jouw rol spannend en uitdagend.

Functie-eisen

Jouw werkzaamheden wisselen voortdurend van abstractieniveau. Het ene moment schrijf je een nota; het volgende moment praat je met een technisch adviseur. Daartussen kun je goed schakelen. Ontwikkelingen pak je proactief op. Omdat de inhoud van je baan zoveel verrassingen kan brengen, is het fijn als je daar flexibel mee kunt omgaan. Je denkt op creatieve wijze met je collega’s mee over oplossingen. Jouw inbreng wordt daarom éxtra gewaardeerd. Verder kun je gestructureerd werken en bewaak je het overzicht. Ook ben je handig met cijfers en tekst. Keuzes die je maakt, kun je goed beargumenteren. En loopt de druk soms wat op, dan houd jij het hoofd koel. En verder:

• Heb je minimaal hbo-niveau en een aantal jaren relevante werkervaring.
• Heb je affiniteit met vastgoed en/of bouwen.
• Kun je goed schrijven.
• Heb je bij voorkeur ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Reageer voor 26 september > meer informatie over de vacature

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Joost van Hoek, senior specialistisch adviseur, via 06 – 21 22 71 91.

Meer informatie / More information