Ondersteunend ontwerper / architect rijksvastgoed

Rijksvastgoedbedrijf zoekt een:

Of het nu gaat om een rijkskantoor, rechtbank of kazerneterrein: steeds weer realiseert het Rijksvastgoedbedrijf een professionele, inspirerende en duurzame omgeving voor rijks- en defensiemedewerkers. Jij bent daarin als ondersteunend ontwerper onmisbaar. Met ervaren architecten en stedenbouwkundigen aan je zij draag je vanuit Den Haag of remote bij aan verduurzaming, gebiedsgerichte aanpak, optimale veiligheid én technische innovatie. Daarbij krijg je de kans je te ontwikkelen tot architect bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Je staat een van onze senior architecten of stedenbouwkundigen bij als we een (monumentaal) pand verduurzamen en moderniseren. Of als we onderzoek doen naar de mogelijkheden van een pand voor de huisvesting van onze gebruikers. Maar ook wanneer we kijken naar de mogelijkheden om de omgeving van een rijkskantoor een maatschappelijke meerwaarde te geven, zodat de stad én omwonenden ervan kunnen profiteren.

Dit ga jij doen:
• Plattegronden, kaarten, tekeningen en (relatie)schema’s maken.
• Met overtuigende visuals de opdrachtgever een goed beeld geven van het eindresultaat.
• Varianten en vlekkenplannen uitwerken en schematische volumestudies maken.
• Referentiebeelden voor beeldkwaliteitsplannen samenstellen.
• Uitwerken en grafisch inzichtelijk maken van onderzoeksopgaven, bijvoorbeeld aan de hand van een programma van eisen.

Na verloop van tijd ken je de ontwikkelingen in onze organisatie en de markt en vertaal je die naar de praktijk. Zie je iets wat beter kan? Dan laat je van je horen. Continu heb je ons gezamenlijke doel voor ogen: optimaal en duurzaam vastgoed realiseren in samenwerking mét en met oog vóór de omgeving. Dan krijg je ook steeds meer de ruimte om je te ontwikkelen tot architect met eigen inbreng en visie op het rijksvastgoed.

Functie-eisen

Van eenvoudige tot complexe projecten: jij houdt wel van afwisseling en kunt die ook aan. Jouw kennis van het verduurzamen van gebouwen en andere ontwikkelingen binnen de architectuur is up-to-date en je ziet de kansen voor het Rijksvastgoedbedrijf die er op dit gebied liggen. Ook kun je goed samenwerken. Je bent je bewust van het feit dat je werkt met overheidsgeld en dat beslissingen politiek gevoelig kunnen liggen.

En verder:
• Heb je een wo-diploma architectuur en ben je bereid om het Professioneel Ervaringsprogramma (PEP) te volgen.
• Heb je ruime ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign, en kun je werken met AutoCAD, Revit en SketchUp.
• Heb je ervaring met het maken van 3D-visualisaties en -presentaties.
• Spreek en schrijf je goed Nederlands.

Reageer voor 20 september > meer informatie over deze vacature

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je inhoudelijk nog wat meer informatie over deze functie? Bel of app dan met Fokke van Dijk, Architect, via 06-11341768.

Meer informatie / More information