Senior technisch adviseur Bouwkunde

Rijksoverheid zoekt een:

Senior technisch adviseur Bouwkunde
Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Functieomschrijving
Je kunt je voorstellen dat een schietbaan aan andere bouwkundige kwaliteitseisen moet voldoen dan een kantoor. En bij een renovatie van een gevangenis zijn er nog strengere eisen waarmee je rekening houdt. Als senior technisch adviseur bouwkunde draagt jouw deskundige advies eraan bij dat historische én nieuwe rijks- en defensiegebouwen in Noord-Holland en Utrecht in topconditie blijven.

Als senior technisch adviseur bouwkunde bereid je contracten voor bouwkundig onderhoud en beheer van uiteenlopende overheidsgebouwen en -objecten voor. Hierbij let je op de normen en kwaliteitseisen en zorg je dat alle marktpartijen in de bouwsector gelijke kansen krijgen. Je controleert bestekken, ramingen, ontwerpen en vraagspecificaties die extern of door collega’s gemaakt worden. En maakt deze zelf ook. Daarnaast wordt je advies gevraagd over de meerjarig-onderhoudsplanningen die voor de complexen worden opgesteld. Je hebt zicht op wat de wensen van de gebruikers van het pand zijn en aan welke bouwkundige eisen het onderhoud moet voldoen. Ook signaleer je kansen en valkuilen, vind je hier oplossingen voor én presenteer je deze binnen je eigen team en de projectteams.

Binnen de afdeling Realisatie Regionaal, waar de sectie Noord-West deel vanuit maakt, is het werken in waardestromen het startpunt van ons handelen. Er zijn twee hoofdstromen: Beheer en Projectrealisatie. Het cluster Bouwkunde is ook onderverdeeld naar deze waardestromen. Jij bent als adviseur verantwoordelijk voor de waardestroom Beheer. In deze waardestroom worden het dagelijks onderhoud, klantvragen en servicecontracten voorbereid, uitgevoerd en getoetst. Hierin werk je nauw samen met de twee collega adviseurs die binnen de waardestroom Projectrealisatie werkzaam zijn en het clusterhoofd die de eind- en personeelsverantwoordelijkheid heeft.

Je bent werkzaam in een dedicated regioteam Beheer waar je met objectmanagers en andere collega’s van Bouwkunde, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek samenwerkt. Ook ben je overall verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden van de bouwkundige collega’s in de vier regio-teams Beheer, adviseert hen en verbeterd samen met hen de efficiëntie en kwaliteit. Omdat we multidisciplinair werken, sta je zowel collega’s binnen als buiten het cluster Bouwkunde bij met vragen. Zo adviseer je onder meer objectmanagers wanneer zij dringende vragen hebben, en adviseer je technische collega’s over wet- en regelgeving. Ook verduidelijk je de bouwkundige processen. Je maakt standaardwerkbeschrijvingen en procesbeschrijvingen, zodat iedereen precies weet wat er moet gebeuren. Daarnaast deel je jouw kennis en de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Je neemt deel aan werkgroepen over normen en kwaliteitseisen en presenteert onderwerpen die je extra wilt belichten in het teamoverleg.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma richting bouwtechniek.
  • Je hebt ten minste vijf jaar ervaring als adviseur bouwkunde.
  • Je hebt ruime ervaring met storingsonderhoud en keuringen van bouwkundige elementen.
  • Je hebt ervaring met het verduurzamen van bestaand vastgoed en/of circulariteit.
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving zoals het Bouwbesluit en relevante normeringen binnen je vakgebied.
  • Je bent communicatief sterk en kunt bijvoorbeeld ramingen en bestekken inhoudelijk effectief presenteren.
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren en schakelt makkelijk tussen verschillende projecten en taken.
  • Je bent een coach voor je collega’s en haalt er plezier uit hen te begeleiden.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer informatie / More information