Kostendeskundige

Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam zoekt een:

Jouw Rol

Als senior kostendeskundige ben je intensief betrokken bij uiteenlopende bouwprojecten in Rotterdam hierbij moet je denken aan zware infrastructurele werken, civiele bouw en utiliteitsprojecten Met jouw rijke ervaring in het opstellen van kostenramingen en begrotingen draag je in belangrijke mate bij aan de besluitvorming en beheersing van die projecten tijdens planvorming, voorbereiding en uitvoering. Bovendien draag je zichtbaar bij aan de doorontwikkeling van het vakgebied (o.a. MKI) en beschik je over een relevant extern kennisnetwerk om dat te kunnen doen. Behalve projectmatig georiënteerde adviezen, ben je ook actief bij het monitoren van indexeringen en het adviseren op gebied van prijs- en markt- ontwikkelingen.

Binnen het Ingenieursbureau zijn de kostendeskundigen voor infra en bouw (incl. bouwkunde/vastgoed) ondergebracht in het team Kwaliteit Projecten & Diensten. In dit team zitten ook de expertises op gebied van kwaliteit, risico, planning, contracten, veiligheid, marktbenadering en communicatie. Hierdoor is het team in staat om breed te voorzien in de behoefte aan kennis op gebied van kwaliteitsmanagement en projectbeheersing. Ontwikkeling van de expertises en de onderlinge samenwerking worden gezien als belangrijke voorwaarden voor succes. Als senior heb je daarin een voorbeeldrol en weet daar goed aan bij te dragen.

De werkzaamheden voor deze functie bestaan uit:

 • Opstellen, samenstellen, beoordelen, toetsen, rapporteren en presenteren van bouwkostenramingen voor alle projectfasen vanaf planfase t/m uitvoeringsfase;
 • Adviseren over indexeringscijfers en monitoren van kostenontwikkelingen van materiaal, materieel en arbeid (alles met oog voor duurzaamheid);
 • Adviseren van projectleiders, projectmanagers en opdrachtgevers bij vraagstukken op gebied van bouw- & investeringskosten en gunning;
 • Analyseren en adviseren over marktontwikkelingen op basis van interne en externe informatie m.b.t. gunningen;
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied, aan de samenwerking binnen het vakgebied zelf en aan de samenwerking met andere expertises op gebied van projectbeheersing.

Jouw profiel

Je schrikt niet terug van complexe systemen en de dynamiek van een gemeentelijk organisatie. Daarnaast heb je feeling met het op ‘een systemische wijze’ van naar de stad kijken. Je hebt een lerende en coachende instelling en zet de toon binnen je vakgebied. Verbinding en samenwerking. Door jouw analytische vaardigheden en pragmatisch aanpak weet je de organisatie een stap verder te brengen. Je werkt voor de gemeente Rotterdam, dus met jouw proactieve en ondernemende instelling zit het wel goed. Je weet wat je kunt kan behalve in teamverband ook zelfstandig te werk gaan.

Wij voeren graag een digitaal sollicitatiegesprek met je, als jij beschikt over:

 • Een WO of HBO diploma, bijvoorbeeld in de richting van civiele techniek of gelijkwaardig studie;
 • 5 jaar werkervaring als kostendeskundige in vakgebieden infra, gww en civiele/ bouwkundige constructies;
 • Relevante ervaring als kostendeskundige in projecten van onder meer ondergronds bouwen (stations/tunnels/garages), van viaducten en bruggen (beweegbare- & niet beweegbaar), van weg- en spoorbouw en van utiliteitsbouw en vastgoed;
 • Ervaring als coördinator en integrator van kostenramingen van de verschillende disciplines bij multidisciplinaire projecten;
 • Ervaring met 2nd-opnions en het toetsen van ramingen van derden;
 • Ervaring met: SSK-ramingssystematiek (incl. LCC), RAW- en Stabu systematiek en met verschillende contractvormen (Hybride, BPKV, DBM, D&C, E&C, Prestatie, raamovereenkomsten), RisicoRaming (software) toepassen en interpretatie, Ramingssoftware GGW-cal en DuboCalc.

We realiseren ons dat we een hoop vragen, maar dat hoort ook bij een complexe opgave als deze. Komen niet alle punten terug in jouw profiel, maar denk je wel goed aan te sluiten bij de uitdaging die er ligt? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en ons te overtuigen van je capaciteiten!

Ons aanbod

Wij bieden we je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Bij deze vrijheid en verantwoordelijkheid horen goede arbeidsvoorwaarden en een passende waardering. Je krijgt een vrij te besteden individueel keuzebudget, waarin je je vakantiegeld en eindejaarsuitkering laat uitbetalen wanneer je wilt.

Inschaling vindt plaats in schaal 12 (max €5.872,-), afhankelijk van onder andere jouw (relevante) ervaring o.b.v. een 36-urige werkweek.

Naast je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% en hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Aron van Cleeff, Corporate Recruiter, te bereiken via tel. 06-28954955.
Bij vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Arnold van Kampen, manager Kwaliteit Projecten en Diensten, te bereiken via tel. 06-53675351

Meer informatie / More information