Financial manager

De Zwarte Hond zoekt een:

Ben jij een proactieve stevige finance professional die ervaring heeft met het leiden en organiseren van de administratie? Vind jij het uitdagend om onze financiële administratie in AFAS een stap verder te brengen? Dan ben jij misschien de nieuwe finance professional voor De Zwarte Hond.

Financieel Manager parttime (standplaats Groningen)

Jij bent een proactieve professional die enthousiast wordt van het beheren van bedrijfsprocessen en het werkveld van een architectenbureau. Vanuit deze gedrevenheid ben je een belangrijke gesprekspartner voor de zakelijk directeur. Je draagt zorg voor de zorgvuldige financiële- en stuurinformatie op het juiste moment. Het is voor ons belangrijk dat je net zo geïnteresseerd bent in cijfers, als in mensen. Je vindt het een verrijking om met architecten, stedenbouwkundigen en projectleiders te sparren over offertes en projectresultaten om zo voor de beste resultaten te zorgen. Je standplaats is Groningen, maar je bent ook bereidt regelmatig naar onze andere vestigingen in Rotterdam en Keulen te reizen.

De volgende werkzaamheden behoren tot de functie:

 • verantwoordelijk voor de uitvoering van de financiële-, project- en salarisadministratie van de holding en werkmaatschappijen
 • het opstellen van de jaarverslagen van de werkmaatschappijen en de verschillende Holding BV’s van de partners
 • voorbereiding van maand-, kwartaal- en aandeelhouder overleggen en rapportages
 • implementatie AFAS binnen De Zwarte Hond optimaliseren
 • aansturen administratieve afdeling van 2 fte

Wij zoeken een collega met:

 • een afgeronde financiële of bedrijfseconomische opleiding op hbo niveau ; (bv. FSM, HEAO-AC/BE)
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de architectuurbranche of dienstverlening
 • goede communicatieve vaardigheden
 • zowel zelfstandigheid als teamspirit
 • talent voor overzicht door inzicht
 • brede kennis en ervaring met AFAS Profit
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré
 • beschikbaarheid op korte termijn is een pré
 • woonachtig in Groningen of directe omgeving

Wij bieden een dynamische functie in een creatieve, professionele werkomgeving met betrokken collega’s. Er zijn veel mogelijkheden om eigen initiatieven te ontplooien en jezelf en het bureau verder te ontwikkelen. De functie wordt gehonoreerd met een marktconform salaris, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling.

De Zwarte Hond

De Zwarte Hond is een ontwerpbureau van meer dan 120 medewerkers met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Door onze combinatie van expertises op het gebied van architectuur, stedenbouw en onderzoek voegen wij waarde toe aan elke opgave en aan iedere stedelijk-regionale context. We zijn daarbij volledig toegewijd aan onze ontwerpen, maar we nemen ook verantwoordelijkheid voor de realisatie: het eindresultaat moet net zo ambitieus en mooi zijn als de eerste ideeën die op tafel komen.

Met een combinatie van maatschappelijk engagement en vakmanschap in ontwerp maken we Nederland en Duitsland beter en mooier. We ontwerpen en adviseren daarbij op alle schaalniveaus, van interieur tot regio. Zowel op architectonisch als stedenbouwkundig vlak kunnen we ons meten met de beste Nederlandse bureaus. Nu willen we graag verder groeien in de (inter)nationale markt.

Solliciteren
Heb jij zin in deze uitdaging? Dan horen we graag van je! Stuur je motivatiebrief (max 1A4) en een beknopt CV (alles in PDF) vóór 15 januari 2023 naar Leonie van der Veen (jobs@dezwartehond.nl).

Wil je eerst meer weten over de functie, neem dan contact op met Eric van Keulen via vankeulen@dezwartehond.nl of 050 – 313 4005.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information