Stedenbouwkundige of landschapsarchitect

Provincie Noord-Holland zoekt een:

32-36 uur | Haarlem

Jouw baan
Samen met je collega-ontwerpers buig je je over verschillende grote ruimtelijke opgaven, zoals de energie- en de landbouwtransitie. D.m.v. ontwerpend onderzoek breng jij mogelijke ruimtelijke scenario’s en oplossingsrichtingen in beeld. Of je hierbij focust op het landelijk of op het stedelijk gebied bepalen we graag samen met jou. Hierbij houden we uiteraard rekening met je affiniteit en talent. Wat vaststaat? Je bent vanaf het begin betrokken bij regionale vraagstukken, bekijkt de verschillende opgaven altijd in samenhang.

Aan de hand van vraagstellingen voer je zelfstandig onderzoek uit. Je duikt in de beschikbare kaarten van een bepaald gebied, bezoekt het gebied zelf, en praat met de bewoners en gebruikers. Ook maak je (GIS-) analyses, zoek je naar inspirerende voorbeelden en leg je contact met externe partijen. Denk aan een universiteit die vergelijkbaar of aanpalend onderzoek doet of heeft gedaan. Uiteraard spar je ook met ontwerpers uit het ontwerpteam en met collega’s uit de beleidssectoren met specialistische kennis over bijvoorbeeld biodiversiteit, water, landbouw of mobiliteit. Met een open blik neem je alle informatie en zienswijzen in je op en vertaal je deze naar ruimtelijke implicaties en mogelijke oplossingsrichtingen. Deze maak je inzichtelijk via onder meer (3D-)tekeningen, kaarten, beelden en andere grafische uitwerkingen. Zo draag je bij aan bestuurlijke besluiten over nieuw beleid en uitwerking hiervan in gebieden.

Dit bieden wij

 • Een brutojaarsalaris tussen € 49.715,- en € 70.175,- (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Wij zorgen onder meer voor een bureau en beeldscherm, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps.

Je werkt bij de sector Integrale Opgaven en Transities, in het Ontwerpteam. Met twaalf stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten laten wij de samenhang tussen opgaven als de woningbouw, mobiliteitstransitie en de energietransitie zien én duiden we de impact hiervan op de leefomgeving. Ook brengen we de doelen en belangen op verschillende schaalniveaus én op de korte en lange termijn in beeld. We verkennen nieuwe wegen en ruimtelijke strategieën en schetsen toekomstperspectieven. Kenmerkend voor ons team? We hebben interesse in elkaar en elkaars werk, staan voor elkaar klaar en ondernemen ook buiten het werk activiteiten met elkaar, zoals etentjes en excursies. En we vinden creativiteit, vakinhoudelijke gedrevenheid en goede samenwerking essentieel.

Dit ben jij

 • Je werkt graag en goed samen.
 • Je bent nieuwsgierig en staat open voor ideeën en inzichten.
 • Je neemt graag initiatief en bent oplossingsgericht
 • Je bent een ontwerper in hart en nieren en hebt een grote verbeeldingskracht

Verder heb je:

 • Wo-niveau of een hbo-diploma in stedenbouw of landschapsarchitectuur aangevuld met relevante werkervaring.
 • Ervaring met Adobe Illustrator, InDesign, en Photoshop.

Word onze nieuwe collega
Reageer voor 7 januari 2023 via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Daphne Rigter. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Daphne via 06 – 21 11 26 24.

Meer informatie / More information