coördinator architectuur

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt een:

De Regeling Architectuur is een brede subsidieregeling gericht op de ondersteuning van projecten die bijdragen aan de kwaliteit, ontwikkeling of verdieping van het vakgebied architectuur in brede zin. Denk daarbij aan de disciplines (interieur-) architectuur, stedenbouw, regionaal ontwerp, tuin- en landschapsarchitectuur en eventuele crossovers met andere disciplines. Deze regeling staat open voor projecten op het gebied van ontwerpend onderzoek, reflectie en debat of inzet van ontwerpkracht bij grote maatschappelijke opgaven. Aanvragen kunnen worden ingediend door ontwerpers en andere (ruimtelijke) professionals, zoals beschouwers, onderzoekers, uitgevers of culturele instellingen werkzaam binnen de bovengenoemde disciplines. De regeling kent vier rondes per jaar en beschikt in 2023 over een subsidiebudget van € 1.250.000.

Wat ga je doen?
Als coördinator architectuur vorm je samen met twee medewerkers een team dat werkt aan de uitvoering van de Regeling Architectuur. De coördinator stuurt het team aan en is verantwoordelijk voor het hele proces vanaf de in behandeling name van subsidieaanvragen tot het voorbereiden en begeleiden van adviescommissievergaderingen, het opstellen van de adviezen en het beoordelen van inhoudelijke en financiële projectverantwoordingen. Dat houdt in dat je aanvragers vanaf de initiatieffase van hun project tot en met de oplevering van hun projectresultaten begeleidt. Samen met het team geef je voorlichting over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en toets je ingediende aanvragen op formele eisen en volledigheid voordat ze aan de commissie worden voorgelegd.

De Regeling Architectuur beschikt naast het subsidiebudget ook over een budget voor het organiseren van flankerende activiteiten om specifieke thema’s of onderwerpen te agenderen en de effecten van de regeling te versterken. Vanuit dit budget worden ook diverse open oproepen georganiseerd, bijvoorbeeld rondom de Biënnale van Venetië en voor de architectuureditie van de Prix de Rome. Door jouw kennis van het architectuurveld weet je je goed in te leven in de behoeften van aanvragers en draag je actief bij aan de beleidsontwikkeling van het fonds.

dit maakt de functie interessant:

 • Je draagt bij aan het versterken en verdiepen van het Nederlandse architectuurveld;
 • Je krijgt vanuit een unieke positie inzicht in de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector;
 • Het Stimuleringsfonds heeft 10 teams met enthousiaste en betrokken collega’s. Je leert via en met elkaar de volle breedte van het ontwerpveld kennen;
 • Je werkt samen met vooraanstaande specialisten uit het veld en ontwikkelt een uitgebreid netwerk door het hele land.

wat vragen wij?

 • kennis van en werkervaring binnen de architectuursector;
 • sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • sterke beheersing van de Nederlandse – en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern);
 • nauwkeurige en verantwoordelijke werkhouding;
 • ervaring met projectleiding;
 • academisch werk- en denkniveau;
 • bij voorkeur minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Diversiteit
Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een opleidingsbudget, cultuurbudget, reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, thuiswerkovereenkomst en een goede pensioenregeling. De aanstelling is, in eerste instantie, voor een jaar. De functie is ingeschaald in schaal 10 (rijksambtenaren). De salarisschaal kent 10 treden. We zijn op zoek naar een iemand die op basis van ervaring kan instromen in trede 6 of hoger. Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties is het bruto maandsalaris minimaal € 4.092,09 en maximaal € 4.707,58 op basis van een fulltime 36-urige werkweek.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over de functie of het team? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer. Voor inhoudelijke informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Joris van Ballegooijen, hoofd subsidies, op 010 – 436 16 00.

Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief CV, uiterlijk tot en met 14 februari 2023 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Joris van Ballegooijen. De eerste gespreksronde is gepland op vrijdag 17 februari 2023. Beoogde datum indiensttreding: 1 april 2023.

Meer informatie / More information