Adviseur ruimtelijke ordening

Ministerie van Defensie zoekt een:

Integraal advies geven op het gebied van ruimtelijke ordening en leefomgeving; dat doe jij als adviseur ruimtelijke ordening bij Defensie. Binnen en buiten komen bij elkaar in jouw belangrijke rol bij de directie Materieel, Vastgoed en Duurzaamheid. Je draagt vanuit Den Haag bij aan afwegingskaders en geeft betekenis aan de ontwikkelingen bij Defensie.

De langetermijndoelstellingen van Defensie hebben vaak ruimtelijke impact. Die impact verandert de komende jaren. Jij maakt daar goede analyses van, net als van ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening en van interne ontwikkelingen. Zo zorg je voor de inventarisatie en afstemming van ruimtelijke belangen van Defensie. Je vertaalt als verbindende adviseur inhoudelijke afwegingen in woord en beeld zodat dat collega’s hiermee kunnen werken.

Je werkt nauw samen met de senior adviseur. Jullie geven input aan de directeur van de directie Materieel, Vastgoed en Duurzaamheid die zo op interdepartementaal niveau kan adviseren. Binnen het directoraat-generaal Beleid denk je mee over de impact van strategische en operationele keuzes. Je maakt die concreet en zichtbaar en verbindt wensen en eisen. Daarnaast werk je samen met onder meer het Rijksvastgoedbedrijf en de Defensie-afdelingen Vastgoed en Materieel.

Functie-eisen:

  • Je hebt een wo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie of geografie.
  • Je hebt bij voorkeur opleidingen gevolgd op het gebied van project- en programmamanagement.
  • Je hebt ervaring met ruimtelijke ordening bij een gemeente, provincie, waterschap of ministerie.
  • Je hebt ervaring met beleidsadvisering.
  • Je hebt een vlotte pen.
  • Je werkt integer en organisatie- en omgevingsgericht en je kunt tegengas geven als de druk toeneemt.
  • Je kunt een uitgezette lijn (een coherente langetermijndoelstelling) bewaken. Ook kun je netwerken, oordelen, verbinden en beïnvloeden.

Reageer voor 5 februari

Meer informatie / More information