Stafmedewerker Architectuur

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt een:

Als stafmedewerker van de Regeling Architectuur ben je een belangrijke spil in het subsidieproces van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en word je betrokken bij het architectuurveld in de volle breedte. Een kleine greep uit de onderwerpen waar de stafmedewerker Architectuur mee in aanraking kan komen: ontwerpend onderzoek naar de actuele woningbouwopgave, de toekomst van het Nederlandse landschap, bijvoorbeeld in het kader van de energietransitie, (jonge) ontwerpers die zich artistiek willen ontwikkelen, onderzoekers die de historische verbanden leggen tussen opgaven uit het verleden met de actuele opgaves van nu, makers of ingenieurs die op zoek gaan naar nieuwe circulaire bouwmaterialen, interieurarchitecten die de relatie onderzoeken tussen materiaaltoepassing en gezondheid en/of instellingen die vernieuwende architectuurtentoonstellingen willen opzetten.

De Regeling Architectuur is een van de subsidieregeling waaraan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie als rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur uitvoering geeft.

Op dit moment zoeken wij een stafmedewerker architectuur
(32-36 uur p.w.).

wat ga je doen?
Samen met een tweede stafmedewerker en een coördinator vorm je een team dat werkt aan de uitvoering van de Regeling Architectuur. Je hoofdtaak is ervoor te zorgen dat het proces rond de subsidiebijdragen die vanuit de Regeling Architectuur worden verstrekt, goed en zorgvuldig verloopt. Dat doe je onder meer door:

 • het bieden van voorlichting aan potentiële aanvragers over de mogelijkheden voor een aanvraag;
 • het beoordelen van aanvragen op formele eisen en volledigheid voor ze naar de adviescommissie gaan;
 • het voorbereiden, bijwonen, vastleggen en afhandelen van de vergaderingen van adviescommissies;
 • het schrijven van adviesteksten en zorgen voor een accurate behandeling van de aanvragen;
 • het uitwerken van een jaarplan en uitvoeren van aanvullende activiteiten naast de subsidierondes.

We zoeken voor deze functie expliciet naar iemand met kennis van het architectuur werkveld. Dit zorgt er namelijk voor dat je je goed kunt inleven in de behoeften van de aanvragers. Als stafmedewerker ben je de schakel tussen deze aanvragers, het fonds en de adviseurs. Via en met de collega’s van onze andere subsidieregelingen leer je de volle breedte van het ontwerpveld kennen. Daarnaast werk je nauw samen met vooraanstaande specialisten uit het architectuurveld. Binnen de organisatie werk je nauw samen met je afdelingshoofd en collega’s van de afdelingen administratie, communicatie en financiën.

wat vragen wij?
Als stafmedewerker beschik je over hbo werk- en denkvermogen en breng je verrijkende, relevante werkervaring mee. Je bent goed in het analyseren van informatie en kunt helder en overtuigend redeneren en schrijven. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, en kunt goed in het Nederlands en Engels communiceren. Belangrijke waarden zijn verder: verbindend, behulpzaam, uitnodigend en representatief.

Het Stimuleringsfonds zet zich actief in voor een gevarieerde ontwerpsector en we vinden het belangrijk om ruimte te geven aan verschillende perspectieven. Dat willen we ook graag terugzien en horen in ons team. Toegankelijkheid en representatie stellen we centraal. We zien het als onze taak de sector hierin te ondersteunen en te stimuleren. Dit doen we niet zonder ook naar onszelf te kijken en hieraan als organisatie te werken, samen met alle collega’s. We hopen dat ook jij hiervoor jouw eigen ervaring meeneemt en samen met ons hieraan wil verder werken.

Tot slot vinden we het belangrijk dat jij je snel thuis voelt in het team en bij het fonds. We vinden het fijn om te horen wat jij daarvoor nodig hebt.

dit bieden wij jou

 • Een uitdagende functie waarmee je kunt bijdragen aan het versterken en verdiepen van het Nederlandse architectuurveld;
 • Een unieke positie die inzicht biedt in de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector;
 • Een mooie werkplek in het Groothandelsgebouw, dicht bij Rotterdam CS (rijksmonument van Van Tijen en Maaskant);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met een mogelijkheid tot verlenging;
 • Salaris, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring binnen schaal 9 (van de CAO Rijk – voltijds 36 uur per week, € 3.028,19 en maximaal € 4.247,52 bruto per maand).

Er zijn verder goede arbeidsvoorwaarden met onder andere een eigen cultuurbudget en reiskostenvergoeding.

 • Je kunt gedeeltelijk vanuit huis werken op basis van een bijbehorende thuiswerkovereenkomst;
 • Je kan jaarlijks gebruikmaken van een persoonlijk opleidingsbudget;
 • Je ontvangt vakantiegeld, een dertiende maand en er is een goede pensioenregeling.

sollicitaties
Wil je meer weten over de functie of het team? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer. Voor inhoudelijke informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Joris van Ballegooijen, hoofd subsidies, op 010 – 436 16 00.

Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief cv, uiterlijk tot en met 23 maart 2023 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Joris van Ballegooijen.

De eerste gespreksronde is gepland in de ochtend van 28 maart.
Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden in de ochtend van 30 maart.
Beoogde datum indiensttreding: 1 mei 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information