Adviseur Bouwkunde (provincie Overijssel en Flevoland)

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zoekt een:

Wat staat je te doen?

Als adviseur bouwkunde adviseer je collega’s en externe partijen over bouwkundige vraagstukken van monumenten. Dit houdt in dat je een bijdrage levert aan advisering bij onderhouds-, restauratie- en verbouwplannen en herbestemmingsopgaven. De duurzaamheidsopgave wordt ook steeds belangrijker. Je beoordeelt aanvragen voor een instandhoudingssubsidie en begeleidt restauratiewerkzaamheden tijdens de uitvoering.

Als adviseur bouwkunde ben je ambassadeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, waarbij je respectvol en proactief optreedt. Je werkt daarbij nauw samen met een team waarin ook de disciplines architectuurhistorie, stedenbouw en archeologie zijn vertegenwoordigd.

Je standplaats is in Amersfoort, maar je bent uiteraard ook veel in je regio aanwezig. Je werkgebied zal de komende jaren Overijssel en Flevoland zijn.

Functie-eisen:

Wat vragen we van je?

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische opleiding bouwkunde.
  • Bij voorkeur beschik je daarnaast over een post-HBO opleiding erfgoed.
  • Van de adviseur bouwkunde verwachten we uitstekende adviesvaardigheden en een innovatieve en open houding en de bereidheid samen te werken met collega’s op het gebied van architectuurhistorie en stedenbouw (en mogelijk ook archeologie en historisch landschap).
  • Je weet jouw kennis goed aan collega’s over te dragen.
  • Je staat open voor nieuwe zienswijzen en durft bestaande denkpatronen over bouwkunde en erfgoed in overleg met je collega’s ter discussie te stellen, zowel inhoudelijk als procedureel.

Reageer voor 15 maart

Meer informatie / More information