Adviseur natuur, landschap, cultuurhistorie en stikstof

Rijksvastgoedbedrijf (ministerie van BZK) zoekt een:

Wat zijn de gevolgen voor de natuur wanneer het Binnenhof gerenoveerd moet worden? En wat is de invloed op de aanwezige vleermuispopulaties? Als adviseur bij Rijksvastgoedbedrijf adviseer je elke dag over dit soort ingewikkelde vraagstukken. Het is jouw missie ervoor te zorgen dat nieuwbouw, renovatie en onderhoud geen nadelige ecologische gevolgen hebben voor beschermde natuur.

Je adviseert over effectbeoordelingen van infrastructurele ingrepen. Jij kijkt daarbij vooral naar de gevolgen voor de natuur in relatie tot stikstof. Daarbij zoek je steeds naar mogelijkheden om de impact op natuur te voorkomen, te verminderen of te compenseren. Vervolgens breng je advies uit, zowel in de voorbereidings- als uitvoeringsfase van projecten. Jouw belangrijkste taken daarbij zijn het:

• adviseren over en het uitvragen en beoordelen van stikstofberekeningen en natuurtoetsen
• formuleren van de onderzoeksvragen en begeleiden van het onderzoeksbureaus bij de uitvoering
• toetsen of de aangeleverde producten en documenten in lijn zijn met de wet- en regelgeving

Jouw team bestaat uit 16 betrokken collega’s die door het hele land werken. Het zijn specialisten op gebied van natuur & natuurwetgeving en landschap & cultuurhistorie. Jullie komen bij elkaar om de landelijke ontwikkelingen te bespreken. Je werkt hybride, dus deels thuis en deels op het kantoor in Utrecht. Natuurlijk bezoek je ook af en toe locaties om een goed beeld te krijgen van de situatie. De vorm die voor jou het beste werkt bepaal je in overleg met je gesprekspartners.

Functie-eisen
Je hebt liefde voor de natuur en bent goed op de hoogte van de maatregelen en wetten rondom stikstof. Je houdt van afwisseling in je werk en vindt het fijn om advies te geven. Om een goede adviseur te zijn voor het Rijksvastgoedbedrijf, heb je verder:

• minimaal hbo-werk- en -denkniveau en kennis van natuur- en/of milieuwetgeving
• ervaring met het ondersteunen van projecten waarbij stikstof een rol speelt
• kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van natuur. Bij voorkeur heb je kennis van bouw- en infraprojecten
• een nauwkeurige manier van werken. Ook schrijf je goed Nederlands en zoek je graag de samenwerking op met je collega’s

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je inhoudelijk nog wat meer informatie over deze functie? Bel of app dan met Henny Overbeek-Janssen, hoofd sectie Natuur en Landschap, via 06-25643255
of met Joost van Munster, [functie], via 06-55237058.

Reageer voor 6 april.

Meer informatie / More information