Ervaren Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we werken onder andere aan de energietransitie en mobiliteitstransitie. Naast vakmanschap zijn innovatie, visie en procesvaardigheden belangrijker dan ooit. Omdat Rotterdam nooit stil staat, zijn we op zoek naar een ervaren landschapsarchitect voor het Centrum van de stad.

Je komt te werken in het gebiedsteam Centrum en krijg je het Rotterdam Central District (het stationsgebied) en het Maritiem District onder je hoede. Deze gebieden ken je op den duur als je broekzak en je pakt alle kwesties op die in jouw gebied spelen op het gebied van de buitenruimte en brengt ze in samenhang met elkaar. Denk hierbij aan de ontwikkelingen rond Pompenburg, het Schiekadeblok, Hofplein en de Leuvehaven. Je wordt hierbij ondersteund door een medior/junior landschapsarchitect of een tekenaar. Tevens werk je nauw samen met de gebiedssenior landschapsarchitect van het Centrum. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Hierbij kan je denken aan:

  • Het opstellen van Masterplannen of Nota’s van Uitgangspunten voor projecten of Visies voor je gebied. Dit doe je integraal met onder andere stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en planeconomen;
  • Het maken van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen. Je collega’s van het ontwerpteam werken dit vervolgens uit in een VO en een DO;
  • Kleine vragen vanuit het gebied oppakken of bewonersinitiatieven beoordelen;
  • Het signaleren van trends en ontwikkelingen in je gebied;
  • Het inhoudelijk begeleiden van projecten die door externen worden uitgevoerd;
  • Coachen van de medior/junior ontwerper in je gebied.

In een gebiedsteam ben je vooral betrokken aan de voorkant van een project en bepaal je mede de opgave die er ligt. Je denkt mee over uitbesteden of zelf doen, prioritering en tactisch/strategische vraagstukken. Je committeert je echt aan één deel van de stad en krijgt de mogelijkheid een gebied van dichtbij te zien ontwikkelen. Tegelijkertijd is er ook ruimte om je werkpakket aan te passen aan jouw ambities en bijvoorbeeld een project op stedelijk niveau te doen.

Werken in het Centrum van Rotterdam betekent werken aan de meest publieke plekken van de stad die dagelijks de krant halen. De openbare ruimte in het Centrum is schaars en wordt intensief gebruikt. De vele ruimtelijke claims op de openbare ruimte en de ondergrond bieden de uitdaging om de ruimte zo goed mogelijk te benutten en toekomstwaarde te geven. Verdichten betekent immers vergroenen! Het is een complex en daarmee uitdagend gebied waar je voor de buitenruimte echt het verschil kan maken. Het Kruisplein, de Coolsingel en de Maaskades zijn hier het bewijs van.

Wil je meer weten over wat wij doen? Bekijk dan onze website, https://www.werkenvoorrotterdam.nl/landschapsarchitecten. Daarop vind je ook een interview met 1 van onze senior landschapsarchitecten. Misschien wel jouw toekomstige collega!

Wil je meer weten over de vacature en de arbeidsvoorwaarden. Bekijk dan de vacature op onze website: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/ervaren-landschapsarchitect-rotterdam-centrum-17097

Meer informatie / More information