Secretaris commissie ruimtelijke kwaliteit en monumenten

Gemeente Hilversum zoekt een:

Hilversum barst van de historie en cultuur! Onze gemeente staat bekend om zijn beschermde stadsgezichten waaronder het Noordwestelijk Villagebied en de tuinwijken van Dudok, ingeklemd tussen de prachtige natuur van het illusielandschap in het Gooi. Daarnaast zijn de hedendaagse stedelijke thema’s als verduurzaming, verdichting en vernieuwing aan de orde van de dag. Gaat jouw hart sneller kloppen van een uitdagende baan met veel zelfstandigheid en flexibiliteit en wil jij de woon-, werk- en leefomgeving van de Gemeente Hilversum nóg mooier maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als secretaris bereid je de vergaderingen van de commissie voor. De vergadering begeleid je actief en je maakt hiervan het verslag. In de voorbereiding, tijdens de vergadering en bij de advisering heb je intensief contact met de commissieleden en dan met name met de voorzitter. Daarnaast toets je de kleinere plannen zelfstandig aan de welstandsnota. Tevens voer je oplossingsgericht overleg binnen de organisatie, met het bestuur en met verschillende opdrachtgevers. Ook geef je (on)gevraagd advies over proces- en beleidsverbeteringen en draag je bij aan mogelijke (beleids)wijzigingen in het kader van de Omgevingswet. Hierbij betrek je de hele keten. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de werving van nieuwe commissieleden en lever je een bijdrage aan de totstandkoming van het jaarverslag van de commissie.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde of Architectuurgeschiedenis).
 • Je kan (bouw)tekeningen vlot en goed lezen.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen gemeentelijke organisaties en/of politiek bestuurlijke omgeving.
 • Je beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Je beschikt over een goede kennis van relevante regelgeving en weet welke ontwikkelingen er zijn op dit gebied.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met of kennis van het welstandswerk.
 • Kennis van de gemeente Hilversum is een pré.

Wie ben je?
Als secretaris kan je zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig werken. Je vindt het leuk om je te bewegen in het krachtenveld tussen maatschappij, de CRK&M, het bestuur, de politiek en je collega’s. In gesprek gaan met een burger of een wethouder gaat je makkelijk af. Daarnaast ben je geïnteresseerd in duurzaamheid, erfgoed, hedendaagse architectuur en stedenbouw en landschap. Bovendien kan je goed luisteren, ben je flexibel maar ook daadkrachtig en initiatiefrijk. Je gevoel voor humor brengt lucht in stressvolle situaties.

 • Je krijgt een 32 – 36-urige werkweek;
 • Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken;
 • Je bent in ieder geval op donderdagen een volledige dag beschikbaar in verband met de vaste vergaderdag
 • We bieden je een contract van 1 jaar en de intentie is om dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Jouw salaris valt in schaal 10, deze loopt van € 3.090,= tot en met € 4.671,= bruto per maand op basis van 36 uur per week. In samenspraak met jou schalen we je in, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aanvullend krijg je iedere maand nog een Individueel Keuzebudget (IKB) tot je beschikking van 17,05%. Per maand is dit minimaal € 526,85 tot maximaal € 769,40 bruto bovenop je salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij ABP;
 • Hilversum biedt een NS business card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV;
 • Tevens heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen kun je korting krijgen;
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Hilversum Academie is een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers. Vanaf je eerste werkdag kun je hier zelf gebruik van maken.

Wil je meer informatie?
Stuur gerust een Whatsapp bericht of bel naar teammanager Mariette Jordans (06-41510719) of secretaris Jolanda Vroons (06-28097609).

Interesse?
Voor nu heb je de mogelijkheid om tot uiterlijk 5 april 2023 te reageren. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek. Twijfel daarom niet en reageer direct op deze mooie functie!

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en wil je een indruk van je toekomstige collega’s krijgen? Kijk of volg ons dan op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook

Hilversum wil een leefbare en veilige stad zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht waar jij of je familie vandaan komt, hoe je er uit ziet en van wie je houdt. Dit geldt ook voor de gemeentelijke organisatie.

Meer informatie / More information