Ontwerper

Laos Landschapsarchitecten zoekt een:

Wil jij een bepalende rol in de grote opgaven in Noord-Nederland waaronder Gronings grootste staduitbreiding, het grootste park van Groningen, strategische opgaven voor klimaat en energie in de noordelijke provincies? LAOS groeit, wil je meegroeien met ons team en heb je goede ideeën dan ben je welkom. We zoeken een ontwerper met heldere visie, die zijn ideeën overtuigend over weet te brengen.

Wij zijn een ambitieus en gerenommeerd bureau met een divers en internationaal team van zo’n 12 ontwerpers op het gebied van landschap en stedenbouw. We werken in een prettige sfeer samen aan verschillende projecten. Ons werkveld is zeer breed, zowel wat betreft diversiteit in opgaven als wat betreft schaalniveaus. Wij werken aan stedenbouwkundige opgaven, dorpsinrichtingen, landschappelijke visies, strategisch ruimtelijke beleid, infrastructurele werken, buitenruimte ontwerp en zijn lid van verschillende kwaliteitsteams. Wij ontwerpen integraal en zijn onderdeel van een groot netwerk van zeer uiteenlopende creatieve specialisten.

Ons bureau is gehuisvest in De Biotoop, de vestigingsplek voor creatieve bedrijven in Haren. Hier vinden we een inspirerende sfeer en de mogelijkheden voor informele kennisuitwisseling. We hebben regelmatig gezellige borrels en (buitenlandse) excursies en er wordt dagelijks met het hele team geluncht.

Er gaat niets boven Groningen. Deze universiteitsstad heeft zowel een rijk cultureel en culinair aanbod én je fietst vanuit de stad zo enkele van de mooiste cultuurlandschappen van ons land in. Denk aan Unesco Wereld Erfgoed de Waddenzee, nationaal landschap Middag-Humsterland en nationaal park de Drentse Aa. Hiermee combineert Groningen het beste van twee werelden.

Wie zoeken wij?
Om onze ideeën zo goed mogelijk te realiseren zijn we op zoek naar iemand die een project tot een aansprekend eindresultaat brengt. Je nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je andere wegen wilt onderzoeken. Je werkt aan het ontwerp vanuit het concept, met een grote beeldende kwaliteit en je weet de essentie van het ontwerp vast te houden tot en met de uitvoering.

Tot je taken behoren onder meer:

  • Het maken van ontwerpen
  • Het presenteren van plannen aan projectgroepen, bewoners en bestuurders
  • In teamverband ontwikkelen van concepten en ontwerpen voor stedelijk en landelijk gebied
  • Ondersteunen van de senior-ontwerper met het maken van ontwerp-uitwerkingen, deelontwerpen t/m DO-niveau zoals materialisatie en beplanting
  • Verbeelden van ontwerpen in plankaarten, doorsneden, visuals en 3D-modellen
  • Ontwerp-ondersteuning in schetsateliers bij participatietrajecten

Wie ben jij?
Je bent flexibel, accuraat, nuchter, initiatiefrijk, kritisch en dienstverlenend. Je houdt overzicht en stelt prioriteiten. Naast de gevraagde taken zie je ook het werk liggen en pakt dit zelfstandig op. Je hebt een professionele houding naar opdrachtgevers en weet goed samen te werken in een team. Je hebt een goede beheersing van Vectorworks, Photoshop, Illustrator en Lumion en In-design. Ervaring met GIS is een pré. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
Je hebt een afgeronde opleiding landschapsarchitectuur WUR Wageningen, IAHL, Academie van Bouwkunst Amsterdam,
TU Delft (landschap of stedenbouw) of gelijkwaardig.
De afgelopen 2 tot 3 jaar heb je relevante ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.

Zie voor meer informatie onze website www.laoslandschap.nl of bel met ons op 050-5278218 dan vertellen we je graag meer over wie wij zijn en beantwoorden we al jouw vragen.

Heb je interesse stuur ons dan voor 26 mei 2023 een motivatie met CV en beknopt portfolio of neem contact met ons op; admin@laoslandschap.nl

Meer informatie / More information