Beleidsadviseur Wonen

Gemeente Almere zoekt een:

In Almere gebeurt het: als beleidsadviseur Wonen krijg jij de kans mee de bouwen aan de stad! Met jouw bijdrage creëren we samen een mooie, uitgebalanceerde stad en een samenleving waar mensen wonen en leven. Almere is de stad met toekomst en de afdeling Stedelijk Beleid bereidt de toekomst nu al voor. Wij zoeken daarvoor twee beleidsadviseurs Wonen. Weet jij hoe we ervoor zorgen dat de stad aantrekkelijk blijft voor iedereen die hier wil wonen, werken, ondernemen en verblijven? En hoe we dit met alle betrokkenen realiseren? Heb jij het overzicht en weet je de opgaven waar we voor staan met elkaar te verbinden?

Als Beleidsadviseur Wonen werk je aan een complexe opgave: het verdelen van de schaarse woningvoorraad, het opstellen van beleid en de uitvoering van de Woonvisie. Wij maken graag kennis met jou tijdens een wandeling door onze stad. Zo zie je meteen waaraan je kunt werken!

Wat ga je doen
Wonen is hot! Uitstromers uit 24-uurs instellingen, jongeren en starters, statushouders én andere inwoners strijden om een eigen plek. Een zeer onwenselijke situatie en dus een urgente, maar ook enorm complexe opgave, zeker in combinatie met een stad die groeit en waar betaalbaarheid onder druk staat. Jij vertaalt de opgestelde beleidskaders in praktijk en uitvoering. Je hebt het vermogen om complexe opgaven te doorzien en maakt acties voor korte- en lange termijn. Je schaakt op verschillende borden tegelijkertijd met bestuurders, collega’s van andere afdelingen, woningcorporaties en zorginstellingen. Met jouw inzet verankeren wij de beleidskaders zodat onze stad zich ontwikkelt tot een aantrekkelijke stad met 350.000 inwoners, met plaats voor iedereen.

Wie ben jij
Allereerst ben je een betrokken collega en in staat om belangen van organisaties, inwoners en gemeente met elkaar te verbinden. Jij inspireert, analyseert, begrijpt en kijkt vooruit. Je kunt complexe opgaven doorgronden en mondeling, in tekst en in beelden overbrengen. Je hebt de drive om het verschil te maken in de maatschappelijke opgaven die we hebben. Visie en gevoel voor context zijn belangrijker dan opleiding en ervaring.

Jij bent de verbinder van beleid met uitvoering. Je kunt makkelijk schakelen in gesprekken met bestuurders en uitvoerenden, zowel intern als met onze partners, zoals corporaties, zorginstellingen en projectontwikkelaars. Communicatief ben je dus sterk: toegankelijk, omgevingssensitief en in staat ruimtelijke strategieën en ideeën te verwoorden en te verbeelden. Je bent slim, analytisch sterk, een kritische denker en doener, met de nodige zelfreflectie. Je beweegt je soepel in een organisatie die continu in ontwikkeling is en waarbij keuzes ook weer kunnen veranderen.

Het aanbod
We hopen dat jij onze gemeente met jouw energie en daadkracht verder komt versterken. Je komt terecht in een bevlogen en zelfstandig team van acht beleidsadviseurs. Zij werken niet alleen hard aan onze opgaven, maar ook aan het bouwen van een stevig team. Wij belonen je inzet. In de eerste plaats met een inspirerende werkomgeving en een baan met impact. Als beleidsadviseur Wonen waarderen we dat in de vorm van:

  • Salaris van minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- bruto per maand, o.b.v.36-urige werkweek
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop je salaris
  • De mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie

Solliciteren
Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met Marc Zondag, adjunct-manager Stedelijk Beleid op 06-53321165 of onze recruiter Romy Terrero Sierra op 06-27911276. Zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past. Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief uiterlijk 4 juni 2023

Meer informatie / More information