Strategisch adviseur Wonen

Gemeente Almere zoekt een:

Als adviseur Wonen speel je een cruciale rol in het ontwikkelen en uitvoeren van vernieuwend woonbeleid. Je bent een expert op het gebied van technische ‘woon’ kennis en weet deze kennis te combineren met een integrale blik op de stad. Je bent in staat om de ambities van de stad op een heldere en overtuigende manier te communiceren en weet deze om te zetten in concrete plannen. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s en partners uit het veld, zoals corporaties, ontwikkelaars, beleggers en huurdersorganisaties, om gezamenlijk de woningbouwopgave aan te pakken. Je bent in staat om een breed netwerk op te bouwen en te onderhouden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Jij zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de samenleving die relevant zijn voor wonen en gezonde stedelijke ontwikkeling. Je maakt beleid, adviseert en evalueert op basis van deze ontwikkelingen en zorgt ervoor dat er goede prestatieafspraken zijn met woningcorporaties. Hierbij zoek je actief de afstemming met collega’s van andere domeinen, zoals het Sociaal Domein en Gebiedsontwikkelaars, om de belangen van de stad zo goed mogelijk te dienen.
In de regio Flevoland en in de Metropool Regio Amsterdam werk je samen met partners aan de uitdagende woningbouwopgave en draag je bij aan de ontwikkeling van een gezonde en leefbare stad. Kortom, als adviseur Wonen ben je een belangrijke schakel in het realiseren van vernieuwend woonbeleid en het creëren van een prettige en duurzame woonomgeving.

Wie ben jij
Je bent een diplomaat die gemakkelijk verbinding maakt. Je bent open, straalt kracht en rust uit en durft risico’s te nemen. Met charme, moed en humor weet je resultaten te behalen. Je bent proactief, neemt graag het voortouw en kunt je ideeën overtuigend presenteren. Bovendien weet je wanneer je een stap terug moet doen om later verder te komen, of om collega’s de ruimte te geven om te schitteren. Als netwerker ben je in staat om externe partijen te betrekken bij interne kwesties. Je hebt politiek-bestuurlijk inzicht en kunt omgaan met verschillende belangen en politieke gevoeligheden. Je bent omgevingssensitief, representatief en je inspanningen leiden tot het gewenste resultaat. Idealiter heb je ervaring met regionale samenwerking en kennis van de fysieke leefomgeving. Je ondersteunt het idee dat stedelijke ontwikkeling meer inhoudt dan alleen het bouwen van gebouwen, maar ook gaat over het functioneren en de ontwikkeling van de gemeenschap van Almere en de regio als geheel. Je hebt een scherp oog voor inhoud, begrijpt de opgaven en kunt deze koppelen aan strategie en onderhandelingen in de politiek-bestuurlijke context. Belangrijk is dat je ook sterk bent in communicatie, beschik je over uitstekende schrijfvaardigheden en kun je complexe informatie begrijpelijk maken.

Wat heb je verder in huis
Je beschikt over een afgeronde opleiding in een relevante studierichting. Je hebt relevante werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van volkshuisvesting. Je bent bekend met de opgaven van woningcorporaties of organisaties actief in de combinatie wonen & zorg. Je hebt daarnaast aantoonbare ervaring op het gebied van beleidsadvisering en/of in het leiden van stevige projecten met meerdere belanghebbenden.

Het aanbod
We begrijpen dat je met jouw talent op veel plekken aan de slag kunt. Toch denken wij dat we een zeer boeiende uitdaging voor je hebben in een unieke stad met een pioniersgeest, ruimte voor experimenten en volop in ontwikkeling. Bij ons kun je snel een zichtbare rol vervullen en heb je echt invloed. Daar horen natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden bij:

  • Salaris van minimaal € 5.309 maximaal € 6.993 bruto per maand, o.b.v. 36-urige werkweek.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • 17,05% financieel keuzebudget boven op je salaris.
  • De mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken.
  • (Gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Solliciteren
Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met Adjunct-afdelingsmanager Marc Zondag (06-53321165) of onze recruiter Saskia Sjoers (06-27228119), zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past. Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief uiterlijk 3 september 2023 via onze sollicitatiepagina.

Meer informatie / More information