Beleidsadviseur Vastgoed

Universiteit Leiden zoekt een:

Nieuwe onderwijsvormen. Meer studenten op de Campussen. Digitaal tentamineren. Een jonge, snel groeiende Campus in Den Haag. Verduurzaming van gebouwen en buitenruimten. Hybride werken. Grote vraag naar studiewerkplekken. Actuele thema’s die van invloed zijn op de huisvesting van de universiteit. Als beleidsadviseur volg je trends binnen de universiteit en de maatschappij en denk je mee over oplossingen. Dit doe je samen met de teamleden van Huisvesting bij het Expertisecentrum Vastgoed.

Wat is nodig om beleid te kunnen maken en richting te geven? Doelen stellen. Samenhang zien. Tijdspaden uitzetten. Uitpluizen van gegevens. Portefeuillekeuzes maken. Voor de bestuurders, voor de faculteiten, voor de managers en vastgoedcollega’s.

Functieomschrijving
Wat ga je doen? Als beleidsadviseur heb je veel contact met faculteiten en diensten van de universiteit en met het team projecten van het Expertisecentrum Vastgoed. Je verzamelt data en zet dit om naar aantrekkelijk leesbare content. Je leert de cultuur van de universitaire organisatie goed kennen. Je bouwt contacten op met andere universiteiten om kennis uit te wisselen. Je volgt de ontwikkelingen op onderwijsgebied en vertaalt dit naar ruimtelijk beleidsadvies. Je werkt hiervoor samen met je collega’s uit het team. Bij interesse pak je ook de duurzaamheidsthema’s mee. Voor je werk kun je je eigen tijd indelen.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een WO-master diploma, op het gebied van Vastgoed is een pré.
  • Je maakt makkelijk contact en houdt van teamwerk.
  • Je kunt goed data analyseren, patronen ontdekken en in systemen denken.
  • Je vertaalt gegevens naar grafieken en infographics.
  • Je hebt affiniteit met vastgoedthema’s en volgt de ontwikkelingen in de maatschappij.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Beschrijving organisatie
De Universiteit Leiden is eigenaar van een zeer gevarieerde vastgoedportefeuille (ca 400.000m² bvo) verspreid over drie campussen: Campus Binnenstad en Campus Bio Science Park in Leiden en de Campus Den Haag. Alle drie de campussen worden op dit moment verder ontwikkeld, waardoor er veel projecten gaande of aanstaande zijn: van renovaties van monumenten tot nieuwbouw. Een breed scala aan kantoor-, onderwijs-, en onderzoeksfuncties wordt gehuisvest, waaronder ook zeer hoogwaardige laboratoria.

Het Expertisecentrum Vastgoed zorgt met circa 45 gedreven medewerkers voor een professionele onderwijs- en onderzoeksomgeving: goede huisvesting voor studenten en medewerkers. Met een relatief beperkt aantal mensen, worden veel projecten gerealiseerd. Dit zorgt voor veel dynamiek, afwisseling en efficiency. Lijntjes zijn kort, collega’s zoeken elkaar makkelijk op, zijn hulpvaardig en er is een prettige sfeer. Je kunt het werk op de Rapenburg 70 in overleg combineren met thuiswerken.

Wij bieden
Je begint met een aanstelling voor een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste aanstelling.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), jaarlijks 232 verlofuren (bij een 38 uur werkweek), volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen zoals het kopen of verkopen van verlofuren. Alle informatie hierover is na te lezen op https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

Informatie
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met mevr. Chris Suijker, Adjunct-directeur,
06-41133669 c.suijker@vastgoed.leidenuniv.nl.
Informatie over het Expertisecentrum Vastgoed is te vinden op https://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/expertisecentra/vastgoed.
Meer informatie over de Universiteit Leiden vind je op https://www.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Je kunt solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de volgende link: https://www.universiteitleiden.nl/vacatures/2023/q3/14014-beleidsadviseur-vastgoed Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen ingezonden worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information