STRATEGISCH PROJECTCONTROLLER

Gemeente Almere zoekt een:

Ben jij een creatieve, doortastende en verbindende controller, met een strategische blik op ruimtelijke ontwikkelingen én wil je graag een baan met een maatschappelijk impact? Dan hebben we de functie die bij je past. De gemeente Almere is op zoek naar een strategisch projectcontroller, die met hart voor de (binnen)stad ons helpt op de route naar 2050.

WAT GA JE DOEN
Almere is een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. Dat betekent dat we één van de grootste grondbedrijven hebben van het land en als stad een enorme en ingewikkelde ontwikkelopgave kennen. In ruim 40 jaar is de stad gegroeid naar 223.000 inwoners en onderweg om de vijfde stad van Nederland te worden. Zo’n groei gaat gepaard met nieuwe gebiedsontwikkelingen, inbreidingsprojecten en het afmaken van het voorzieningenniveau van de stad. Grote strategische projecten die vragen om overzicht en nieuwe creatieve oplossingen om ze financieel mogelijk te maken en de risico’s te beheersen.

JOUW ROL
Als strategisch projectcontroller adviseer je, werk je modellen uit en betrek je relevante partijen om projecten financieel mogelijk en beheersbaar te maken. Het gaat vooral om projecten in het ruimtelijk domein zoals de inbreiding en doorontwikkeling van Almere Centrum. Hier is het onze opgave om het voorzieningenniveau en inwonertal fors te vergroten op een ambitieuze manier die hier past. Onze kernwaarden zijn: jong, vernieuwend, eerlijk en speels en werken met oog voor groene en duurzame oplossingen. Je werkt mee aan de beeldbepalende plannen voor (over)morgen en kijkt mee in de concrete projecten van vandaag. Dit doe je als onderdeel van een divers en interdisciplinair team waarin jij de integrale opgaven helpt om financieel te vertalen. We verwachten van jou dat je denkt in oplossingen en daadkrachtig optreedt en de verbinding legt tussen stakeholders om processen tot een goed einde te brengen. Verwacht geen gebaande paden; daar hebben we andere mensen voor!

WIE BEN JIJ
Jij bent een financieel goed onderlegde hbo/wo controller met ruime ervaring in het ruimtelijke domein. Je beheerst de gemeentefinanciën en hebt ervaring met de control van ruimtelijke ontwikkelingen (grondbeleid/exploitaties). Kenmerkende woorden voor jou, zijn creativiteit, oplossingsgerichtheid, doortastendheid en pro-activiteit. Als controller heb je ook ervaring met het risicomanagement bij grote (complexe) projecten en ben je in staat om ook op bestuurdersniveau schriftelijk en mondeling te adviseren.

Kennis over o.a. BTW- en VPB regelgeving, regels omtrent (ongeoorloofde) staatssteun en de Wet Markt en Overheid is een pré.

ONS AANBOD
Van onze medewerkers verwachten we slagvaardigheid en inventiviteit. Maar in ruil daarvoor bieden wij jou een dynamisch functie in een afdeling en gemeente die volop in ontwikkeling is. Er is veel ruimte voor initiatief en creativiteit. Bij ons staat kennisontwikkeling hoog op agenda. Daar horen dan ook goede arbeidsvoorwaarden bij:

  • Salaris maximaal € 98.000 per jaar o.b.v. 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • 17,05% financieel keuzebudget boven op je salaris;
  • De mogelijkheid om (gedeeltelijk) plaatsonafhankelijk te werken in afstemming met het team;
  • (Gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof;
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

SOLLICITEREN
Voordat de reactietermijn sluit bieden we je de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met teammanager control & advies Ronny Roseval (06-52783842) of met de corporate recruiter Heleen Hartong (06-15128962) zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij je past. Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief zo snel mogelijk, zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Meer informatie / More information