Teamleider specialisten Stadsingenieurs

Gemeente Groningen zoekt een:

Plezierig in de omgang, initiatiefrijk, op ontwikkeling gericht en affiniteit met onder andere Civiel,- Cultuurtechniek, Milieu, Energie en Ecologie? Breng jij het team van specialistisch adviseurs naar een hoger plan? Hier begint het!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen groeit! De stad heeft meer dan 203.000 inwoners en is de onbetwiste banenmotor van de Noordelijke economie, met grote werkgevers als het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Steeds meer mensen willen er werken, wonen en studeren. De komende decennia is er dan ook vraag naar 20.000 woningen, gaan de ringwegen en het station op de schop voor een betere bereikbaarheid en investeren we fors in de energietransitie, een betere binnenstad en leefbare wijken. De invoering van de Omgevingswet, digitalisering en het zaakgericht werken veranderen het perspectief van onze organisatie en onze dienstverlening blijvend naar het burgerperspectief.

Hier ga jij je mee bezig houden
Jij geeft op inspirerende wijze leiding aan het team van specialistisch adviseurs. Tegelijkertijd begeleid je de doorontwikkeling binnen het team en de verschillende vakinhoudelijke clusters.
Je hebt een heldere visie op hoe uitvoering en beleid binnen een overheidsorganisatie zich verhouden tot elkaar. De teamleider die wij voor ogen hebben zoekt van daaruit nadrukkelijk de verbinding met de beleidscomponenten in de organisatie. Je bent een netwerker en hebt een integrale blik. Je brengt overzicht en structuur en blijft daarin creatief en flexibel.
Samen met je team, het MT van Stadsingenieurs en van Stadsontwikkeling sta je voor de organisatieontwikkeling. Je stuurt op eigenaarschap, samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Hier kom je te werken
Binnen Stadsontwikkeling werken twee directies (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering) samen aan de realisatie van de ambities en doelen zoals deze in de omgevingsvisie De Levende Ruimte zijn verwoord. De afdeling Stadsingenieurs is onderdeel van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering. De afdeling organiseert de technische kennis en inzet voor het realiseren van projecten in de openbare ruimte.
De afdeling bestaat uit ongeveer 90 collega’s, wordt aangestuurd door één afdelingshoofd en drie teamleiders. Het team van Specialisten bestaat uit circa 30 medewerkers.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • relevante leidinggevende ervaring;
 • talent voor samenwerken;
 • met jouw manier van leidinggeven weet je te inspireren;
 • ervaring binnen het fysiek/ruimtelijke domein;
 • een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen;
 • je bent stressbestendig en besluitvaardig;
 • affiniteit met de dynamiek van de ambtelijke organisatie;
 • Bestuurlijke sensitiviteit.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.470,–bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Eric Paré, Afdelingshoofd Stadsingenieurs, telefoonnummer 050 367 7155.

Reageren kan tot en met 26 november 2023 via de button onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 4 december 2023.

Meer informatie / More information