rayonarchitect

Libau zoekt een:

Heb je een scherp oog voor ruimtelijke kwaliteit en wil je een bijdrage leveren aan een mooie en fijne leefomgeving in Groningen en Drenthe? Wij zoeken een bevlogen architect met affiniteit voor stedenbouw, voor minimaal twee dagen in de week.

Opgaven genoeg!
De gemeenten in de provincies Drenthe en Groningen staan voor vele opgaven. De woningbouwopgave, energietransitie, klimaatadaptatie en andere vraagstukken vragen om integrale ontwerpoplossingen.

Als rayonarchitect bij Libau werk je samen met én voor gemeenten. Je adviseert vanuit de Adviescommissies voor Omgevingskwaliteit over aanvragen voor omgevingsvergunningen, stedenbouwkundige ontwikkelingen en ruimtelijk beleid. Daarnaast denk je met gemeenten en initiatiefnemers mee en ontwikkel je nieuwe werkwijzen die aansluiten bij de vraagstukken uit de omgeving. Jouw expertise en creativiteit wordt zeer gewaardeerd.

Je werkt natuurlijk samen met je collega-rayonarchitecten maar daarnaast werk je ook met de collega’s van ruimtelijke kwaliteit, cultureel erfgoed en architectuur aan integrale projecten. Denk hierbij aan stedenbouwkundige plannen en landschappelijke ontwikkelingen.

Meewerken aan de samenleefomgeving
Libau is dé kennisorganisatie voor kwaliteit van de leefomgeving en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe en bestaat al sinds 1928. We delen kennis, bieden advies en andere dienstverlening in synergie met de verschillende disciplines die wij in huis hebben.

Van pand tot landschap
Libau werkt integraal aan de inrichting van de leefomgeving met oog voor de ontwikkelingen én met behoud van de rijke historie en identiteit van onze regio’s. We denken en helpen mee bij het maken van aan ruimte gerelateerd beleid, van pand tót landschap. Dit doen wij door het bij elkaar brengen van overheden, ketenpartners en inwoners. Onze inhoudelijke experts delen hun kennis via inspiratiesessies, publicaties, bijeenkomsten en klankborden.

Wie wij zoeken
Wij zoeken een bevlogen architect die weet wat er in onze leefomgeving speelt en in de breedste zin ruimtelijke vragen weet te vertalen naar passende oplossingen met omgevingskwaliteit.

In gesprekken met aanvragers van een omgevingsvergunning ben je in staat bouwplannen snel te analyseren. Je weet initiatiefnemers op efficiënte en eenvoudige wijze te adviseren over verbeteringen van de aanvragen zodat deze voldoen aan redelijke eisen van welstand. Daarbij ben je in staat een afweging te maken tussen de individuele belangen van de aanvrager en de kwaliteit van de leefomgeving.

Als inhoudelijk gesprekspartner voor beleidsmedewerkers van overheden en hun samenwerkingspartners schakel je snel tussen de verschillende schaalniveaus. Je kunt verder kijken dan de directe vraag en ziet de relatie met het grotere geheel.
Je deelt graag je kennis en weet mensen mee te nemen met je enthousiasme en energie. Je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen.

Je bent creatief in het bedenken van alternatieve oplossingen voor ruimtelijke en architectonische problemen en je kan dit goed verwoorden zo nodig ondersteund door principe schetsen.

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, een relevante afgeronde opleiding en werkervaring Daarnaast volg je de in- en externe ontwikkelingen in je vakgebied. Je signaleert kansen en knelpunten en doet innovatieve en creatieve (verbeter-)voorstellen en stemt deze af binnen de organisatie.

Bij Libau krijg je de ruimte om je eigen beslissingen te nemen, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Je werkt in een inspirerende werkomgeving met vakkundige collega’s. Het gaat erom dat we uiteindelijk als Libau maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen voor een mooie en fijne leefomgeving. Je ontvangt een marktconform salaris (volgens onze van de overheid afgeleide cao) en een eindejaarsuitkering. Je pensioen verzekerd bij het ABP.

Informatie en sollicitatie
Lijkt deze vacature iets voor jou? Stuur je motivatiebrief, voorzien van een cv aan directiesecretariaat@libau.nl, deze dient uiterlijk 19 februari 2024 in ons bezit te zijn.
Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij de heer Jan Arend Mulder, programmaleider, j.a.mulder@libau.nl of 06 – 15 12 76 57

Onze leefomgeving.
Jouw verhaal.

https://www.libau.nl/

Meer informatie / More information