Technisch landschapsontwerper

Gemeente Utrecht zoekt een:

Jouw werk als technische landschapsontwerper is heel belangrijk voor de stad en onze inwoners. Utrecht wil een stad zijn waarin gezondheid en leefbaarheid voorop staan ondanks het feit dat het inwonersaantal sterk groeit. Wegens een groeiende orderportefeuille zijn wij per direct opzoek naar een landschapsontwerper met veel technische affiniteit. Jij vindt het leuk om in een latere fase van het ontwerp aan te haken en je te verdiepen in de meer technische kant!

Wat maakt deze functie leuk?

 • Het is de laatste ontwerpslag dus alle details die jij tekent worden ook realiteit. Met jouw technische blik breng je het project tot realisatie.
 • Jij bent de maker van de Utrechtse buitenruimte. Je ziet jouw werk namelijk visueel in de stad!

Dit is je werk
Als landschapsontwerper ben je verantwoordelijk voor de technische uitwerking van voorlopig- en definitieve ontwerpen op verschillende schaalniveaus. Als ontwerper heb je gevoel voor detaillering, materialiseren, beplantingen en innovatieve duurzame oplossingen. Het is een pre wanneer je bekend bent met de uitvoeringsvoorbereiding of begeleiding van de realisatie.

Je werkt samen met andere deskundigen van de gemeente en met bewoners aan inrichtingsplannen voor de openbare ruimte;

Concreet bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Je maakt voorlopige en definitieve ontwerpen van bijv. straten, groenstroken, parken, pleinen, waterkanten en speelplekken op verschillende schaalniveaus;
 • Ontwerpen maak je in Microstation en Adobe;
 • Je overlegt hierover met andere ontwerpers, technische adviseurs, beheerders en projectleden;
 • Je toetst plannen op uitvoerbaarheid;

Dit is jouw inbreng
Bij de gemeente Utrecht vinden wij het belangrijk dat jij jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze vacature breng je mee:

 • HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld: HVHL Tuin- & Landschapsinrichting, afstudeerrichting Techniek, Bouwkunde, civiele techniek of een vergelijkbare opleiding;
 • Uitstekende beheersing van Microstation (of AutoCAD).
 • Min. 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je weet zelfstandig plankaarten, profielen en details op te stellen.

Dit bieden we je
Bij ons ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, met uitdagende verantwoordelijkheden en in een omgeving met gedreven collega’s. Jij gaat niet alleen werken voor de gemeente, maar je zet je in voor de ruim 370.000 inwoners van onze mooie stad. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij.

Onderstaand vind je ons aanbod.

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- (schaal 10). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • We bieden een arbeidsovereenkomst van 1 jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • We werken hybride en er wordt gezorgd voor een goed ingerichte thuiswerkplek.
 • We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden klik dan hier.

Dit is handig om te weten
Enthousiast geworden om als technisch landschapsontwerper aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van CV en portfolio. We verzoeken we je om jouw portfolio toe te voegen aan jouw motivatiebrief óf cv en deze als 1 document te verzenden.

Heb je vragen over de vacature of de organisatie, neem dan contact op met Onno van Schaick, groepshoofd Stedelijke Omgeving, 06 – 51 22 68 05. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Merel Hendrickx, 06 – 41 24 70 55. Na je reactie laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Het kan dus zijn dat de vacature is vervuld voor de sluitingsdatum.

Kom je op gesprek, dan maken we hierbij gebruik van een lijst met vaste (gestandaardiseerde) vragen. Aan alle kandidaten stellen we dezelfde vragen. Zo kunnen we de resultaten eerlijker vergelijken en krijgt iedereen een gelijke kans.

Meer informatie / More information