Zakelijk leider

Arcam zoekt een:

Stichting Architectuur Centrum Amsterdam (Arcam) is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Arcam is een informatiecentrum met tentoonstellingen en organiseert tours, lezingen en andere programma’s op allerlei plekken in de stad. We richten ons op een brede waaier van bewoners, ontwerpers, professionals en toeristen binnen de Metropoolregio Amsterdam. Zo agendeert Arcam actuele (woning)bouwopgaven zoals betaalbaarheid, klimaat, duurzaamheid, mobiliteit, bereikbaarheid, veiligheid, ICT/data, sociale gelijkheid en energietransitie.

Arcam heeft een diverse financieringsmix, bestaande uit subsidies, sponsorbijdragen en publieksinkomsten. De komende jaren wil Arcam extra aandacht besteden aan een evenwichtige financieringsmix onder andere via inhoudelijke samenwerkingsverbanden met bedrijven binnen de bouwwereld.

Wegens het vertrek van onze zakelijk leider is Arcam op zoek naar een

zakelijk leider
0,8 fte / 4 dagen

Wij zijn per 1 april of zo spoedig mogelijk op zoek naar een proactieve persoonlijkheid die via financiën cultuur maakt. Je bent cijfermatig en financieel gewend organisaties zakelijk verder te brengen. Je hebt relevante werkervaring en een stevig netwerk binnen de bouwketen. Uiteraard heb je affiniteit met architectuur en stedenbouw en voel je je verbonden met de stad Amsterdam.

De functie

Als zakelijk leider:

 • ben je verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering (personeelsmanagement, ICT, en de aansturing van een beheer- en administratiemedewerker)
 • draag je bij aan het ontwikkelen van zakelijk beleid
 • bouw je aan het relatienetwerk van financiële partners, fondsen en sponsoren

Onze ideale kandidaat kan aantonen:

 • ervaring in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare organisatie
 • kennis van financiële processen, boekhoudprincipes en budgetbeheer (waaronder het opstellen van bestuursrapportages en jaarrekeningen in samenwerking met ons administratiekantoor en de accountant)
 • ervaring met lokale en landelijke fondsen, complexe subsidieaanvragen en sponsorwerving
 • uitgebreide vaardigheid in het gebruik van financiële software en tools
 • ervaring met Exact Online en Blue10 is een pré

kan onderbouwen:

 • inventief in het zoeken naar nieuwe kansen om projecten te financieren
 • ziet kansen in onze compacte, innovatieve, bevlogen organisatie

herkent:

 • ziet financiën als onderdeel van de inhoud en is als zodanig regelmatig aanwezig bij de avondprogramma’s van Arcam
 • is analytisch en integer
 • is een teamplayer en houdt van korte lijnen in een informele, dynamische organisatie
 • is woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam

Dienstverband en salariëring
Bij aanvang wordt een jaarcontract aangeboden voor een aanstelling van 32 uur per week. De functie is ingeschaald binnen functieniveau ‘Beleidsmatig’ van de door Arcam gehanteerde Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen (salarisbereik: € 3.380,- tot € 5.580,- bruto op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring). Arcam heeft een pensioenregeling, waarbij Arcam 70% van de premie betaalt.

Neem voor meer informatie contact op met Indira van ’t Klooster (directeur, indira@arcam.nl) of Vincent van Kekerix (zakelijk leider, vincent@arcam.nl). Ben je enthousiast en voldoe je aan het profiel, mail dan je motivatie met CV naar arcam@arcam.nl. Reacties dienen uiterlijk 4 maart 2024, 17.00 uur bij ons binnen te zijn. De sollicitatiegesprekken zijn ingepland op 11 maart 2024 tussen 13.00 en 17.00 uur. Een eventueel tweede gesprek zal op 15 maart 2024 tussen 10.00 en 13.00 uur plaatsvinden. Aanstelling vindt plaats per 1 mei 2024 of zo spoedig mogelijk. Zie voor meer informatie ook: www.arcam.nl

Arcam hecht veel belang aan een personeelssamenstelling die diversiteit in brede zin weerspiegelt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information