Stedenbouwkundig ontwerper

Palmbout Urban Landscapes zoekt een:

We zoeken versterking van ons creatieve ontwerpteam

PALMBOUT URBAN LANDSCAPES werkt in Nederland en België aan ruimtelijke ontwerpen voor stedenbouw, landschap en buitenruimte.

De projecten omvatten onder andere grote complexe gebiedsontwikkelingen zoals de spoorzone in Delft, de stationsomgeving van Nijmegen, de Kop van Isselt in Amersfoort en Parkstad in Rotterdam. Daarnaast werken we aan uiteenlopende opgaven zoals infrastructurele inpassingsvraagstukken, nieuwe woongebieden of landschappelijke nederzettingen zoals op de Markerwadden (bekroond met een Dutch Design Award 2021). De vernieuwing van de naoorlogse stad geven we vorm in plannen voor Den Haag Zuidwest, Sliedrecht en Roosendaal. Voorbeelden van onze inrichtingsplannen zijn onder andere de aanleg van het Marktplein in Harelbeke, de herinrichting van het centrale deel van de Scheldekaaien in Antwerpen en de transformatie van het justitiepaleis in Gent.

In onze projecten ontwerpen we zowel de inbedding van het project in de grote schaal van stad en landschap, als aan de uitwerking in typologie, detail en materiaal. Hiermee geven we vorm aan de ruimtelijkheid van de gebouwde omgeving, waarin architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp duurzaam verweven zijn.

Ter versterking van ons team zoeken we een gedreven stedenbouwkundig ontwerper met een sterk ruimtelijk vormgevend vermogen.

Je werkt als stedenbouwkundig ontwerper in wisselende teams aan uiteenlopende opgaves. In deze ontwerpteams draag je conceptueel-inhoudelijk ideeën aan en werk je aan het ontwikkelen, uitwerken en krachtig verbeelden van concrete ontwerpvoorstellen.
Je komt te werken in een ambitieuze en collegiale werkomgeving op een goed geoutilleerde werkplek in het centrum van Rotterdam.

Profiel

  • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring
  • Je hebt aantoonbare vaardigheid in stedenbouwkundige opgaven, bij voorkeur op meerdere schaalniveaus
  • Je hebt een Masteropleiding afgerond aan universiteit of Academie van Bouwkunst
  • Je hebt affiniteit met het snijvlak van stedenbouw met architectuur en landschap
  • Je bent in staat conceptueel te denken, ideeën krachtig te visualiseren en zelfstandig te vertalen in ruimtelijke ontwerpvoorstellen
  • Je aarzelt niet om intern en extern voorstellen te presenteren
  • Je kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Nederlands
  • Vaardigheid met AutoCad, Indesign, Illustrator en Photoshop is een pré.

We bieden een aanstelling van 32 tot 40 uur per week conform de CAO voor architectenbureaus.

Heb je interesse en herken je je in dit profiel, aarzel dan niet te solliciteren.
Stuur in dat geval je CV en portfolio naar bureau@palmbout.nl onder vermelding van ‘vacature stedenbouwkundig ontwerper’.
Graag zien we je sollicitatie uiterlijk 2 april 2024 tegemoet.

Meer informatie / More information