Adviseur beeldkwaliteit

gemeente Gemert-Bakel zoekt een:

Binnen een collegiale omgeving jouw vakkennis over beeldkwaliteit inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van de mooie gemeente Gemert-Bakel? Dat kan!

Binnen het team Ruimtelijk en Economische Ontwikkeling (REO) is een vacature voor de functie van:
Adviseur beeldkwaliteit
36 uur per week

Organisatie
Je bent natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar deze functie. Toch willen we even je aandacht vasthouden om onszelf als team voor te stellen. Kort en krachtig.

Je komt te werken binnen het cluster Beleid van het team REO. Dit cluster bestaat naast jou uit 20 medewerkers. Juist door deze omvang kun je in jouw dagelijkse werkzaamheden makkelijk schakelen met jouw collega’s die collegialiteit hoog in het vaandel hebben staan. Ook heb je veel contact met de medewerkers van het cluster Projecten en het cluster Vergunningen.
Het team is volop in beweging, zo zetten wij bijvoorbeeld in op soepele processen om tot goede afhandeling van ruimtelijke initiatieven en vergunningsaanvragen te komen. En wij verwachten van jou dat je een actieve bijdrage levert aan deze ontwikkeling.

Wat ga je doen?

 • Aangaan van de dialoog met adviseurs (waaronder veelal architecten) om op basis van een gepresenteerd ontwerp een weloverwogen advies te geven dat resulteert in een mooi plan voor zowel de initiatiefnemer als de gemeente Gemert-Bakel.
 • Opstellen, uitdragen en uitvoeren van het omgevingskwaliteitsbeleid, waaronder beeldkwaliteitsplannen en bestemmingsplannen.
 • Opstellen van ruimtelijke en architectonische randvoorwaarden voor projecten en andere initiatieven.
 • Analyseren en beoordelen van plannen met een open blik, maar met een consequente houding.
 • Coördineren van de ambtelijke welstandstoetsing.

Wanneer zijn we een match?
Jij zorgt er samen met je 200 collega’s voor dat inwoners van Gemert-Bakel zich gehoord voelen, je kruipt in de huid van de inwoners en stemt daar je werkzaamheden op af met daarbij zo nodig een eigenzinnige inslag.
Iemand die al een link heeft met onze gemeente zou perfect zijn, maar we overtuigen je graag dat onze gemeente je hart kan stelen. Werken bij ons, betekent flexibiliteit in werkuren en werkplek. Zit je op kantoor, dan bieden we je een moderne werkomgeving, een eigentijdse inrichting, collega’s in de buurt, maar ook voor de momenten dat je je maximaal moet focussen is er een rustige plek. We werken aan een stevige sociale basis en een communicatieve organisatie staat hoog op onze prioriteitenlijst.

Wat heb je nodig?
We zijn niet alleen op zoek naar mensen met de juiste hoeveelheid ervaring of de perfecte opleiding. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen. Dit kan zijn op inhoud en kennis, maar ook op wat je kunt en hoe je het werk het beste kunt doen. Om succesvol te zijn in de functie heb je een aantal dingen nodig:

 • Je beschikt minimaal over een relevante afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld aan de academie voor bouwkunst richting architectuur of afgeronde masteropleiding architectuur.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent doortastend en je hebt een grote mate van overtuigingskracht.
 • Je communiceert gemakkelijk, zowel beeldend, mondeling als schriftelijk, je legt verbindingen met stakeholders en bent daarin proactief.
 • Je redeneert vanuit het groter geheel en vanuit verschillende perspectieven.

Nog niet helemaal overtuigd?
Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen dat werken bij Gemert-Bakel je kansen biedt, vernieuwend is en dat je bij ons buiten de lijntjes mag kleuren. Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn, dan kunnen onderstaande punten je over de streep trekken:

 • Een salaris tussen € 3.317 en € 5.247 op basis van 36 uren per week. Je kan geplaatst worden in de aanloopschaal 9 of in de functieschaal 10 afhankelijk van je huidige kennis en (werk)ervaring.
 • Een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je brutosalaris.
 • Uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden (met o.a. uitruil woon-werkverkeer, aan- en verkoop verlofuren, flexibele werktijden en collectieve kortingen op verzekeringen).
 • Uiteraard ontvang je van ons een notebook en een telefoon.
 • We begrijpen het belang van een gezonde werk- en privébalans, daarom kan je bij ons ook gewoon hybride werken.
 • Je collega’s zijn erg enthousiast en blij om je te zien en dit laten ze zeker merken.
 • De functie is uitdagend en biedt veel afwisseling en ontwikkelingsmogelijkheden.

Nieuwsgierig?
Is je interesse gewekt, maar wil je meer weten? Voordat jij ploetert op een sollicitatiebrief en je cv in orde maakt, nodigen we je graag uit voor een wandeling door de omgeving, zodat jij kunt proeven aan de sfeer en omgeving van Gemert-Bakel. Liever een kop koffie met één van onze collega’s? Dat kan natuurlijk ook!
Neem dan contact op met Anouschka van Laarhoven via telefoonnummer 0492-378500, dan plannen we graag een moment met jou.

Ben je al overtuigd en wil je solliciteren? Dan kun je je brief met cv via het sollicitatieformulier op onze website sturen. Solliciteren kan tot en met 11 april 2024. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Data sollicitatiegesprekken
Woensdag- en donderdagmiddag 10 en 11 april 2024.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.