Assistent ontwerper architectuur

KuiperCompagnons zoekt een:

Assistent ontwerper architectuur

Wat ga je doen?
Als assistent ontwerper werk je mee in verschillende projecten van het atelier, bijvoorbeeld een ziekenhuis of een laboratorium. Je ondersteunt de ontwerpers en architecten met allerhande werkzaamheden. Dat verschilt van het maken van (powerpoint) presentaties, het tekenen van een detail in Revit tot het voorbereiden van een gebruikersoverleg. Je gaat ontwerpen op alle schaalniveaus van masterplan tot uitvoeringsdetail. Geluk en gezondheid van mensen is daarin de drijfveer. Bij alles wat je doet zoek je nieuwe mogelijkheden, puzzel je binnen het team naar de oplossing en blijf je werken binnen de kaders die je zijn meegeven. Je werkt in ons internationale team, daarom is zowel Nederlands als Engels een pré. In dit team ligt de lat hoog en wordt je meegenomen in ambitieuze projecten. In deze projecten ben je proactief en toon je eigenaarschap, wat ervoor zorgt dat je snel meer verantwoordelijkheden krijgt.

Wie zijn wij?
Geluk als grootste goed
KuiperCompagnons bouwt elke dag met en voor mensen aan de toekomst van Nederland. Gedreven door onze liefde voor het Nederlandse landschap dragen wij bij aan een gelukkig, gezond en duurzaam leven, wonen en werken. Een duurzame leefomgeving is klaar voor de toekomst en dat betekent dat de mensen die er gebruik van maken zich er nu en in de toekomst gelukkig en gezond voelen. Het bijdragen aan het geluk van mensen, nu en straks, is een belangrijke motivatiefactor van ons hele team en staat centraal in onze bedrijfsfilosofie. Vanuit die motivatie zoeken we constant naar nieuwe manieren om dit te vertalen naar de fysieke leefomgeving. KuiperCompagnons is niet van een directeur-eigenaar of van externe aandeelhouders, maar van zichzelf en de medewerkers. Daarom kunnen we onafhankelijk adviseren en hechten we grote waarde aan plezier in het werk. We organiseren veel borrels, excursies en andere sociale evenementen.

Koploper
Als multidisciplinair advies- en ontwerpbureau voor de fysieke leefomgeving werken wij vanuit ons kantoor in het Werelderfgoed De Van Nelle fabriek te Rotterdam met een hecht team van stedenbouwers, (landschaps-) architecten, planologen, juristen en andere specialisten aan de ruimtelijke uitdagingen van morgen. Het thema Healthcare & Life Science ontwerpt gebouwen voor ziekenhuizen, laboratoria en lifescience partijen. Dit zijn complexe utiliteitsgebouwen waarin het proces van de klant en het welbevinden van medewerkers en bezoekers het startpunt voor het ontwerp zijn. We maken ontwerpen op verschillende schaalniveaus, van masterplan tot vaste en losse inrichting. Al deze plannen zijn generiek, toekomstbestendig en bieden ruimte voor innovatie.

Wij ontwerpen voor mensen. Of het nu gaat om medewerkers, bezoekers, bewoners of patiënten, zij moeten zich prettig voelen. De beleving van de ruimte speelt daarbij een cruciale rol: mensen willen zich kunnen identificeren met hun omgeving. Herkenbaarheid en sfeer zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten. Basis voor het ontwerp vormt een intensieve dialoog met de toekomstige gebruikers.

Vind jij het uitdagend om een project helemaal te doorgronden en om innovatieve zorg- werkomgevingen te ontwerpen? Dan ben je bij ons op de juiste plek om je carrière verder te ontwikkelen.

Dit ben jij :

 • Je bent afgestudeerd aan een Technische Universiteit, richting architectuur
 • Je wil alles leren over ziekenhuizen, laboratoria
 • Je wil je ontwikkelen tot een all-round architect en gaat graag mee naar de bouwplaats
 • Je weet dat je een schets naar een 3d-model en tekeningen moet brengen en je beheerst Adobe en Office pakketten
 • Je hebt 0 –2 jaar werkervaring
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheid van de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden je:

 • Een passend salaris (indicatie is €3200,- / €3500,- o.b.v. 40 uur afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 1 x per jaar excursie
 • 1 x per jaar bureauactiviteit
 • Mogelijkheden om je BEP te halen
 • Keuze om thuis of op bureau te werken. Het voordeel van werken op het bureau zijn alle collega’s om mee te overleggen over de projecten.
 • Laptop van het bureau
 • Gezonde werkomstandigheden
 • €1000,- eigen ontwikkelbudget
 • Verschillende in company trainingen Duurzame maaltijden bij bureau activiteiten
 • 6 x per jaar atelieravond
 • Goede pensioenvoorziening

Meer weten?
Wil je eerst de sfeer zelf eens proeven? Kom gerust een keer langs, de koffie staat voor je klaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Betty Aarts (Programmamanager Healthcare & LifeScience), telefoon: 010 433 00 99. Wil je solliciteren? Stuur dan een motivatie met cv en portfolio, gericht aan Betty Aarts naar peno@kuiper.nl onder vermelding van ‘Vacature assistent ontwerper architectuur.

Meer informatie / More information