Landschapsarchitect

Rijksvastgoedbedrijf zoekt een:

Adviseren over de uitbreiding van een tbs-instelling, het verkennen van de transformatieopgave voor een kazerne, het verduurzamen van een kantoor samen met gebiedspartners, het verzorgen van de uitvraag van een nieuw justitieel complex. Landschapsarchitecten bij het Rijksvastgoedbedrijf werken aan de meest veelzijdige vastgoedportefeuille van Nederland.

We zoeken een landschapsarchitect die adviseert bij ontwikkeling, nieuwbouw en transformatie van het Rijksvastgoed. Jouw doel? Nederland mooier maken. Je bent bevlogen binnen je vakgebied en werkt graag in interdisciplinaire projectteams met architecten en stedenbouwkundigen. Door middel van ontwerpend onderzoek krijg je grip op de vraag van de opdrachtgever en in gezamenlijkheid weeg je dilemma’s af. Je vertaalt – gesteund door de technisch adviseur landschapsarchitectuur – de opdracht naar een vraagspecificatie voor de markt.

Naast het werken in projecten adviseer je intern over de lange termijnvisie van een vastgoedcomplex. Je maakt duidelijk wat de abstracte portefeuilledoelen betekenen op het niveau van een complex en zijn omgeving. Je brengt daarbij ambities en koppelkansen voor het landschap op het gebied van bijvoorbeeld biodiversiteit, klimaat, bodem, energie en erfgoed in beeld.

Ben je enthousiast en benieuwd of het iets voor je is en heb je minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring? Schrijf of bel ons! We nodigen je van harte uit om kennis te maken met ons team en ons werk.

Voor deze functie hebben we junior, medior en senior posities vacant. Deze vallen respectievelijk in de schalen 10, 11 en 12. Op basis van opleiding en ervaring nodigen we je uit om in gesprek te komen voor de juiste positie.

Functie-eisen
Wat vraagt dit van jou:

Ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie is wenselijk maar analytisch talent, inlevingsvermogen, een antenne voor politiek-bestuurlijke- en maatschappelijke opgaven, kunnen luisteren en communicatieve vaardigheid in woord en beeld zijn essentieel. Relevante competenties zijn: adviesvaardigheden, samenwerken, analytisch, omgevingsbewust en resultaatgericht. Verder vragen wij:

  • Een wo-opleiding landschapsarchitectuur, minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring.
  • Aantoonbare ervaring in de samenwerking in discipline-overstijgende teams.
  • Inzicht in en ervaring met processen en dilemma’s rondom de ontwikkeling, nieuwbouw en transformatie binnen het Nederlandse ruimtelijke domein.
  • Beheersing van de Nederlandse taal.

Talent als basis, diversiteit als kracht
We zijn altijd op zoek naar medewerkers die het verschil willen maken voor Nederland. We zijn er als Rijksoverheid van overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. In divers samengestelde teams werken aan maatschappelijke vraagstukken is effectiever, innovatiever – en maakt het werk leuker.

De eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Astrid Bennink, Landschapsarchitect, via 06 – 11 24 49 59 of Mariëlle Piels, Hoofd Cluster Ruimtelijk Ontwerp, via 06 – 11 56 32 43.

Meer informatie / More information