Planeconoom

Gemeente Almere zoekt een:

Wij zijn op zoek naar een ervaren planeconoom die zijn kennis en expertise actief wil inzetten om de financiële regie van deze gebiedsontwikkeling vorm te geven.

Nobelhorst, gelegen in één van de grootste ontwikkelgemeenten van Nederland, draagt aanzienlijk bij aan de ambitie van Almere om tussen 2020 en 2030 maar liefst 24.500 nieuwe woningen aan de woningvoorraad toe te voegen.

MEER OVER PLAN NOBELHORST
Nobelhorst is het grootste woningbouwproject van Almere. Inmiddels zijn er meer dan 1.500 woningen gerealiseerd en staat het project voor de opgave om de komende jaren nog meer dan 4.000 woningen, naast bedrijven en voorzieningen, te realiseren. De kosten voor deze grondexploitatie bedragen bijna 500 miljoen en ruim 600 miljoen aan opbrengsten met een risicokapitaal van tientallen miljoenen.

Nobelhorst is een duurzame wijk waarbij veel aandacht wordt besteed aan het gebruik van duurzame materialen, energiezuinige woningen en groene voorzieningen.

Kortom, uitdagingen genoeg om met jou cijferkunsten te helpen aan het waarmaken van de bouwambities van Almere in zijn unieke opzet als jongvolwassen stad.

’Almere groeit de komende jaren door naar de 5e stad van Nederland met zo’n 350.000 inwoners. Almere is daarmee volop in ontwikkeling, en aan deze schaalsprong meewerken is unieke kans. Hiervan krijg ik energie en daardoor ga ik iedere dag met plezier naar mijn werk!’

Guido Bos – Adjunct manager gebiedsontwikkeling

WAT GA JIJ DOEN
Als planeconoom ben jij de financial engineer die zich bezighoudt met de afweging en beheersing van inhoudelijke en financiële aspecten van ruimtelijke ontwikkelingen. Binnen de projectorganisatie werk je nauw samen met de projectmanager en ontwikkel je de strategie om het project tot ontwikkeling te brengen. Jij combineert hierbij jouw financiële kennis met inhoudelijke expertise bij de financiële en programmatische voortgang.

Jij stelt grondexploitatieberekeningen, exploitatieplannen en risicoanalyses op en vertaalt operationele zaken naar abstracte niveaus zoals MPGA, grondbeleid en grondprijsbeleid. Je bent verantwoordelijk voor deze grote grondexploitaties en met jouw enthousiasme en ervaring ben je een voorbeeld voor je collega planeconomen en andere collega’s. Jij neemt hen mee in het planproces, waarbinnen jij actief stuurt op financiële en economische randvoorwaarden, en je deelt jouw kennis en visie binnen en buiten de organisatie van het vakgebied.

WIE BEN JIJ
We zoeken een verbinder, iemand die natuurlijk connecties legt tussen teams, afdelingen en belanghebbenden. Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Daarnaast ben jij proactief, resultaatgericht en heb jij de drive om de bouwambities van Almere te realiseren.

Zit je alleen maar achter je desk? Zeker niet! Jij bent óók degene die samen met collega’s namens de gemeente onderhandelingen voert met vastgoedontwikkelaars over de aan- en verkoop van grond. Dat die er soms stevig aan toegaan, vind jij geen punt. In tegendeel: hoe uitdagender, hoe leuker! Met jouw enthousiasme en ervaring ben je een voorbeeld voor je collega planeconomen en andere collega’s. Jij neemt hen mee in het planproces, waarbinnen jij actief stuurt op financiële en economische randvoorwaarden, en je deelt jouw kennis en visie binnen en buiten de organisatie.

WAT BRENG JIJ VERDER MEE
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in bv. vastgoed, economie of bedrijfskunde en (ruime) ervaring in planeconomie en grote projecten.

WAT WIJ JOU BIEDEN
Gelukkig zijn in het werk dat jij doet, is wat voor ons telt! Samen leveren wij iedere dag, op onze eigen innovatieve en hartelijke wijze, een bijdrage aan een nog beter, duurzamer en toekomstbestendiger Almere. Wij geloven er in, dat deze maatschappelijk impact energie geeft en plezier in het werk oplevert. Dit alles mag jij doen binnen een betrouwbaar en slagvaardig team, waar oog is voor jou als individu en jouw ambities.

Daarnaast mag jij nog de volgende arbeidsvoorwaarden verwachten:

  • Een jaarcontract met de intentie tot vast;
  • Salaris van minimaal €5.008 en maximaal € 6.777 bruto per maand, o.b.v. 36-urige werkweek;
  • Een baan voor 36 uur per week;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop jouw salaris;
  • De mogelijkheid om hybride te werken;
  • (Gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof;
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Solliciteren
Wij vinden het belangrijk dat jij goed kunt afwegen of deze vacature echt bij jou past. Daarom vertelt Guido Bos (06-53841138) jou graag meer over deze functie. Heb jij vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun jij contact opnemen met onze corporate recruiter Saskia Sjoers (06-27228119). Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

Meer informatie / More information