planoloog met stedenbouwkundige feeling

De Zwarte Hond zoekt een:

De Zwarte Hond is een ontwerpbureau van circa 120 medewerkers, werkzaam vanuit Groningen, Rotterdam en Keulen. Met expertises op het gebied van architectuur, stedenbouw en strategie voegen wij waarde toe aan elke opgave en aan iedere stedelijk-regionale context, in multidisciplinaire teams.

We werken aan een diverse opdrachtenportefeuille, op alle schaalniveaus, van steen tot stad, van villa tot woonwijk, van brede school tot campus, van theater tot binnenstad, van kantoor tot werklandschap en van station tot stedelijke regio. Daarnaast variëren de opgaven van onderzoek tot uitvoering.

Met een combinatie van maatschappelijk engagement en ontwerp-vakmanschap maken we Nederland en buurlanden beter en mooier. We ontwerpen en adviseren daarbij op alle schaalniveaus, van regio tot interieur. Zowel op stedenbouwkundig als architectonisch vlak kunnen we ons meten met de beste Nederlandse bureaus.

Voor onze vestiging in Groningen zoeken wij op korte termijn een ervaren planoloog met affiniteit voor stedenbouw voor 32-40 uur per week.

Wat ga je doen?

Je verdeelt je tijd tussen projecten en algemene bureau brede werkzaamheden. Binnen projecten trek je nauw op met de stedenbouwkundige partner in Groningen en ondersteun je de teamleiders. Hierbij ligt de focus op het organiseren en managen van (projectgebonden) (gebieds)ontwikkelingsprocessen en het verwoorden van de plannen en strategieën in toegankelijke en begrijpelijke teksten.

Voor het project overstijgende en meer bureau brede werk schrijf je teksten en artikelen over ons werk in relatie tot de stad. Dit dient voor PR, publicaties in vakbladen, communicatie, selecties en voor projecten. In deze diverse rol werk je in verschillende vormen mee aan de toekomst van Noord Nederland.

Een betrokken collega met:

 • academisch denk- en werkniveau. Je hebt een universitaire opleiding planologie of stedenbouw
  minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een overheid
 • ervaring met complexe Multi stakeholder processen
 • affiniteit met stedenbouw en juridische-planologische kennis zijn een pre
 • je bent assertief, initiatiefrijk en communicatief
 • je beschikt over zelfstandigheid en teamspirit
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Dit bieden wij je:

 • een dynamische en creatieve werkomgeving
 • betrokken collega’s en een professioneel en ambitieus team
 • marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling conform CAO
 • veel mogelijkheden om eigen initiatieven te ontplooien en jezelf verder te ontwikkelen

Herken je jezelf in de competenties? Dan horen we graag van je! Omschrijf in je brief (max 1 A4) waarom je voldoet en stuur deze met een beknopte CV en portfolio (alles in PDF) naar Leonie van der Veen (jobs@dezwartehond.nl). We kijken uit naar je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information