Stedenbouwkundig ontwerper

Gemeente Voorst zoekt een:

Zet jij graag jouw conceptuele denkkracht en ontwerpvaardigheden in om stedenbouwkundige vraagstukken en ruimtelijke puzzels in onze landelijke gemeente op te lossen? Kom je met verrassende oplossingen en ideeën waar anderen nog niet aan gedacht hebben? En heb jij affiniteit met landschap en cultuurhistorie? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als stedenbouwkundig ontwerper zet je jouw ontwerpkracht in om ruimtelijke ontwikkelingen in de verschillende dorpskernen en het landelijk gebied tot een goed eindresultaat te brengen. Je levert een bijdrage aan diverse kleine en middelgrote plannen op het gebied van woningbouw, centrum- en dorpsontwikkelingen, herontwikkeling openbare ruimte, landschaps- en natuurontwikkeling en (rood voor groen) plannen in het landelijk gebied. Affiniteit met cultuurhistorie is hierbij onmisbaar. Vaak gaat het om initiatieven die complexer zijn dan gemiddeld. Voor deze plannen stel je stedenbouwkundige randvoorwaarden op. Daarnaast zet je jouw zelfstandige ontwerpvaardigheden, conceptuele denkkracht en visuele verbeelding in bij het maken van onderscheidende ontwerpen. Je doet dit vanuit jouw eigen visie maar je beschikt ook over de gave om de wensen van initiatiefnemers en omgeving, rekening houdend met de ruimtelijke randvoorwaarden, tot een duurzaam ontwerp te brengen. Je bent in staat om ontwerpen op een wervende manier te presenteren. Ook ben je vakinhoudelijk expert en vraagbaak voor collega’s.

Wie zijn wij?
Werken bij de gemeente Voorst betekent werken in een open, informele en professionele sfeer. Doordat we een relatief kleine gemeente zijn, hebben we korte lijnen met ons bestuur. De verantwoordelijkheden liggen laag in onze organisatie, je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en we zijn betrokken bij elkaar. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons werk. Samen zetten wij ons met plezier in voor àlle inwoners van de gemeente Voorst.

Voorst kent geen cultuur van dikke boeken schrijven. Voorst kent een cultuur van je gezond verstand gebruiken en de mouwen opstropen. Van uitdagingen samen aangaan. Nuchter, realistisch met inlevingsvermogen. Altijd gericht op resultaat.

Wat bieden wij jou?
Allereerst een modern ingerichte werkplek in ons geheel duurzaam verbouwde gemeentehuis. Op enkele minuten loopafstand vind je het gezellige centrum van Twello en het NS station. Verder bieden wij:

 • Bruto salaris van maximaal € 5997,- per maand op fulltime basis (schaal 11). Inpassing vindt plaats afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 17,05% Individueel Keuzebudget bovenop het maandsalaris. Je kunt het IKB gebruiken voor het kopen van extra verlof, het betalen van opleidingen en uiteraard kun je het budget laten uitbetalen op elk gewenst moment;
 • Reiskostenvergoeding wanneer je verder dan 13 km van ons gemeentehuis woont.
  Maar dat is niet alles. Zo stimuleren wij flexibel werken, onafhankelijk van plaats en tijd. Thuiswerken valt dus onder de mogelijkheden, waarbij je een thuiswerkvergoeding van € 3, per dag ontvangt. Daarnaast vinden wij persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarom bieden wij de ruimte om opleidingen/cursussen te volgen.

Wie zoeken wij?
Enthousiasme voor deze uitdaging. Dat is voor ons belangrijk. Verder beschik je over;

 • Een academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde studie aan de TU, Academie voor Bouwkunst Stedenbouw of gelijkwaardig;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Ervaring met ontwerpsoftware
 • Je hebt ontwerptalent en bent innovatief en grafisch sterk;
 • Je kunt uitstekend visualiseren en makkelijk handschetsen;
 • Goed ruimtelijk inzicht door de schaalniveaus heen;
 • Uitstekend analytisch en onderzoekend vermogen;
 • Je bent stressbestendig en werkt graag in teamverband;
 • Uitstekende communicatieve en klantgerichte vaardigheden;
 • Een resultaatgerichte instelling

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij de gemeente Voorst. De gemeente Voorst is een aantrekkelijke Gelderse gemeente gelegen tussen IJssel en Veluwe, een gemeente met ongeveer 25.000 inwoners die wonen in twaalf dorpen en een prachtig buitengebied.

Het team
Bij de gemeente Voorst werken ongeveer 230 enthousiaste medewerkers. Je maakt deel uit van het team ruimte. De vakgroep ruimte werkt samen aan het verbeteren van de woon-, werk- en leefomgeving in de gemeente Voorst. Dit vakkundige en enthousiaste team bestaat uit 11 ambitieuze collega’s.

Hoe solliciteer je?
Reageren op de vacature kan via sollicitatie@voorst.nl. We zien je reactie, ook voorzien van een portfolio, graag tegemoet.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je terecht bij Anouk ter Avest, teamleider ruimte, telefoon 0571- 27 93 89 of bij Leonieke Beltman-Rompelman, manager, telefoon 0571- 27 93 64. Zij vertellen je graag meer!

Meer informatie / More information