Beleidsadviseur Stedenbouw

Gemeente Alkmaar zoekt een:

Functieomschrijving
Wil jij meewerken aan de uitvoering van de Omgevingsvisie Alkmaar 2040 in ambitieuze programma’s zoals de transformatie van het Alkmaars Kanaal? Dan is dit jouw kans als Stedenbouwkundige!

Wat betekent werken bij de gemeente Alkmaar

Alkmaar is een dynamische stad in een grote regio. Wij willen het beste voor onze inwoners. Dit staat centraal in alles wat wij doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De samenleving verandert voortdurend en het is onze uitdaging om de aansluiting te houden en te versterken. Het bieden van de beste ondersteuning vraagt creativiteit, lef en ambitie.

Voor het team Vormgeving van de unit Ruimte en Economie zoeken wij een stedenbouwkundige die in kan spelen op de actuele behoeften van de stad die voortdurend in ontwikkeling is. Door je sterke ontwerpkracht ben je goed in staat een plan op waarde te beoordelen en te sturen op kwaliteit.

Wij zoeken een integraal denker met relevante opleiding en ervaring, die vraagstukken creatief bekijkt, waarbij je gemakkelijk verbindingen legt met andere onderwerpen in de fysieke leefomgeving. Je hebt een scherp oog voor de context en verliest deze niet uit het oog. Out-of-the-box denken hoort bij jou en je bent een aanpakker en een prettige sparringpartner. Je focus ligt op flexibiliteit, pro-activiteit en verbinden. Je vertelt het verhaal van stad en dorp en je weet anderen met je passie en betrokkenheid te enthousiasmeren.

Wat ga je doen:

 • Als stedenbouwkundige heb je een spilfunctie in het bouwen aan de toekomst van stad en land.
 • Je bent actief op diverse schaalniveaus in een afwisselende context. Je beweegt je tussen landelijk en stedelijk, historisch en modern, monofunctioneel en complex.
 • Je geeft begeleiding aan en adviseert bij planontwikkelingen van visie tot bouwplan, inclusief de ambitieuze transformatie van Alkmaars Kanaal en de stationsgebieden. Bij deze projecten ben je als gebiedsstedenbouwkundige tevens lid van het supervisieteam. Kijk vast op https://www.alkmaar.nl/alkmaarskanaal/ voor een eerste indruk van de opgave en de diversiteit aan gebieden.
 • Je trekt samen met de architect en ontwikkelaar op om tot het beste resultaat te komen.
 • Jij ben de spil in de organisatie en stemt af met bestuur, welstand en in de projectgroep.Je brengt je uitgangspunten helder en begrijpelijk over, afgestemd op de toehoorder.
 • Je bijdrage wordt verwerkt in passende producten zoals bijvoorbeeld een stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitplan en omgevingsplan
 • Verder draag je met jouw expertise bij in onze Vakgroep van Omgevingsontwerpers en Stedenbouwkundigen, waarbij je regelmatig samen optrekt in het formuleren van gezamenlijke adviezen.

Jouw profiel
We vragen van jou:

 • Afgeronde HBO- of universitaire opleiding Stedenbouw of vergelijkbaar werk- en denkniveau onderbouwd met een portfolio
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Prima gevoel voor maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen
 • Affiniteit met omgevingsontwerp en architectuur

Wij bieden:

Lijkt het jou leuk om binnen deze unit het verschil te maken? Reageer dan en wie weet verwelkomen wij jou op je nieuwe werkplek; ons moderne stadskantoor, waar wij plaats- en tijdonafhankelijk werken. Je werkt waar jij dat wilt en nodig bent. Op zoek naar verbinding en contact met collega’s? Werk dan op kantoor. Rustig dingen uitwerken? Log gerust in vanuit huis.

De aanstelling is voor 36 uur per week (overleg over de uren is mogelijk). Het gaat om een vaste uitbreiding van de bestaande formatie. Naast een goed salaris, bieden we 17.05% vrij te besteden Individueel keuze Budget. Je kunt dit budget inzetten voor verschillende doelen en/of laten uitbetalen. Bovendien hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, krijg je een laptop en mobiel, bieden we je een flexibele werkomgeving, behoort thuiswerken tot de mogelijkheden, besteden we veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling bij onze Alkmaar Academie en ga je aan de slag in ons fonkelnieuwe kantoorgebouw (met geweldig uitzicht!).

Interesse of heb je nog vragen?
Enthousiast geworden om als Beleidsadviseur Stedenbouwkundige aan de slag te gaan bij de gemeente Alkmaar? Solliciteer dan direct maar uiterlijk vóór 19 juni. We hebben de gesprekken ingepland in week 27. We zouden het fijn vinden als je daarmee rekening houdt in je agenda.

Voor nadere informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Esther Brun / 06-28510509. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Lisette Zwart-van Zanen

Meer informatie / More information