Stagiair gezocht

Contrei zoekt een:

WAT VRAGEN WE?
Per direct of vanaf augustus/september zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) voor de duur van ongeveer vijf maanden (3 à 4 dagen per week) ter ondersteuning van ons cultuurhistorisch onderzoek en ruimtelijke advisering. Wij houden een verantwoord stageloon aan.

WIE ZIJN WE EN WAT DOEN WE?
Contrei is opgericht in 1996 en gevestigd aan de Provenierssingel in Rotterdam, op loopafstand van Centraal Station. Wij zijn gespecialiseerd in cultuurhistorisch onderzoek, zowel van gebouwen als van gebieden. Dit onderzoek koppelen wij aan waardenstellingen van het erfgoed en advisering bij transformaties en doorontwikkeling ervan.
Ook adviseren wij op het gebied van ruimtelijke kwaliteit op stedenbouwkundig en architectonisch niveau. Beide typen onderzoek vallen vaak samen.

Ons opdrachtenpakket is divers en loopt van bouwhistorisch onderzoek van individuele gebouwen tot grootschalig cultuurhistorisch onderzoek naar historische binnensteden, haventerreinen, historische landschappen of bijvoorbeeld wijken uit de periode 1945-1965. Wij adviseren onder andere overheden, woningcorporaties, ontwikkelaars en particulieren over ruimtelijke opgaven in cultuurhistorisch waardevolle context, in verschillende delen van het land, maar ook over de grens.
In ons bureau zijn verschillende kennisvelden vertegenwoordigd, zoals stedenbouw- en architectuurhistorie, bouwhistorie, planologie, wet- en regelgeving op het terrein van erfgoed en ruimtelijke ordening, maar ook hedendaagse stedenbouwkundige vraagstukken en ontwikkelingen, zoals verdichting en duurzaamheid. Daarom, en omdat wij van complexe opdrachten houden, is ons werk altijd gevarieerd en avontuurlijk.

Wij werken op één werkvloer in een klein team aan opdrachten, dus altijd samen en met korte lijnen naar elkaar. Hoewel serieus in de uitoefening van ons werk, is de sfeer in ons bureau ongedwongen en gemoedelijk en met volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën.
Een selectie van onze projecten is te zien op www.contrei.eu.

WIE BEN JE?
We zoeken iemand met een hbo/wo-opleiding in de richting van architectuur- en stedenbouwbouw(geschiedenis), erfgoedstudies, planologie, bouwkunde, stedenbouw of soortgelijk.
Als stagiair ondersteun je ons bij cultuurhistorische onderzoeken en de rapportage daarvan. Dat betekent dat je onder andere historisch kaartmateriaal analyseert, analysekaarten maakt, historisch fotomateriaal verzameld en/of analyseert, in archieven onderzoek doet, onderzoeksgebieden bezoekt en fotografeert en helpt met het vormgeven van onze rapporten.

Wij nemen de stagiair serieus. Dat betekent dat je volwaardig deel uitmaakt van ons team, actief de volle dag meedraait met onze werkzaamheden en taken uitvoert waar je van groeit en van leert. Ons bureau heeft al ruim 15 jaar ervaring met het begeleiden van stagiairs.
Interesse in geschiedenis, historische gebouwen en omgevingen en belangstelling in ruimtelijke ontwikkelingen spreekt in je voordeel, net zo goed als ervaring met opmaak- en tekenprogramma’s (Indesign, Illustrator, Sketch-Up, AutoCAD).
Mocht de stage gebonden zijn aan een eigen onderzoek vanuit de opleiding, dan wordt je vanuit ons bureau begeleid. Een koppeling van het onderwerp aan een opdracht die hier loopt ligt dan wel voor de hand.

INTERESSE?
Stuur dan je cv en motivatie naar Marcel van Winsen via mvanwinsen@contrei.eu
Voor meer informatie of vragen over de vacature, neem gerust contact op met Marcel van Winsen: via bovenstaand e-mailadres of het telefoonnummer 010-4661046 / 06-49144710.

Meer informatie / More information