Landschapsarchitect

OD205 zoekt een:

Wil jij als landschapsarchitect gebiedsontwikkelingen duurzamer, socialer en gezonder maken? Wissel je het maken van ontwerpen graag af met het procesmatig begeleiden van projecten? Dan is onze vacature voor een landschapsarchitect iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als landschapsarchitect werk jij aan ontwerpen voor groene buitenruimtes, meestal in relatie tot een stedenbouwkundige ontwerpopgave die ook door ons bureau worden opgepakt. De ontwerpen die je maakt kunnen in het ene project conceptueel en op hoofdlijnen zijn, terwijl je in een volgende opdracht meedenkt over uitvoering en realisatie. Ook ontwerpend onderzoek komt regelmatig op je bureau voorbij. In je ontwerpen staan duurzaamheid en de eindgebruiker centraal. Daarom ben je ook regelmatig betrokken bij participatieprocessen. Die we bij OD205 overigens graag creatief invullen: van rondleidingen en wandelingen tot bordspellen en kijkdozen. Net wat past bij de opgave, fase van het project en de participanten.

Naast ontwerpen krijg je ook een rol als projectleider. Je coördineert de collega’s die mee aan het project werken en houdt de planning en financiële stand van zaken van een project in de gaten. Je zorgt ervoor dat het project zowel op inhoud als proces op de rails blijft. Daarbij krijg je veel ruimte om dat, binnen de OD-filosofie, te doen op een manier die bij jou past. In dit alles sta je er natuurlijk niet alleen voor; de directie en je collega’s denken graag met je mee en helpen je als dat nodig is.

Richting onze klanten ben jij het gezicht van OD205. Je neemt deel aan projectoverleggen, haalt feedback op en verwerkt deze en onderhoudt de relatie. Je herkent kansen voor nieuwe opdrachten. Naast het maken van landschappelijke ontwerpen denk en schrijf je ook geregeld mee aan bijvoorbeeld beleidsstukken, beeldkwaliteitsplannen, visies en andere documentatie die onze klanten helpen om het ontwerp tot realisatie te brengen.

Over het team
Je komt te werken in een compact team van stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers. We zijn op dit moment met 11 collega’s, die per project in wisselende deelteams samenwerken. Senior, medior, junior en stagiair: iedereen krijgt bij ons de ruimte om zijn inbreng te geven en zo kennis en talent te ontplooien.

In onze ontwerpen staat de mens centraal – de eindgebruiker, die een fijne en gezonde woon- en werkplek krijgt. Vandaag, maar ook nog over 50 jaar. We stáán voor de ontwerpen die we maken, maar blijven altijd de verbinding zoeken. De klant en de eindgebruiker zijn wat ons betreft onmisbaar bij het maken van goede ontwerpen. Als ervaringsdeskundigen kennen zij immers de omgeving als geen ander.

Dit ben jij
Misschien cliché, maar toch: je bent een teamspeler en een verbinder. Je hebt plezier in het contact met andere mensen en krijgt energie van de ideeën van anderen. Je hebt gevoel voor de belangen van de betrokkenen bij een project en staat er voor open om de meningen van anderen een plek te geven in jouw ontwerpen. Zonder dat dit trouwens betekent dat je je eigen principes over boord gooit. Beiden gaan je goed af: meeveren als dat nodig is om de zaak vlot te trekken, en soms ook je rug rechthouden om de kwaliteit van je ontwerp te waarborgen. Vakinhoudelijk ben je sterk, maar ook proces- en projectmanagement gaat je goed af. Je weet klanten en collega’s te inspireren en motiveren, en als het nodig is ook scherp te houden.

Verder heb je:

  • enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol;
  • een registratie in het architectenregister als landschapsarchitect, waarmee je namens OD205 kan voldoen aan aanbestedingseisen op dit vlak
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Dit bieden we jou
Je gaat onderdeel uitmaken van een klein en hecht team, dat samen de wereld mooier en fijner wil maken. Het werk is afwisselend, met projecten door heel Nederland. Je krijgt een prachtige werkplek in hartje Rotterdam met uitzicht over de haven en de stad. Omdat we altijd in deelteams aan projecten werken en we het belangrijk vinden gevoel bij elkaars werk te houden, werken we op kantoor.
Regelmatig trekken we er ook gezamenlijk op uit voor teamactiviteiten, om bijvoorbeeld samen te gaan boulderen, borrelen of beachvolleyballen. Of voor ons teamweekend, dat ons dit jaar naar Gent bracht.
Verder bieden we je een marktconform salaris, om te beginnen een jaarcontract voor 32 tot 40 uur per week en bij goed functioneren een vast contract. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en geven we je een maandelijkse bijdrage voor je privé-pensioen.

Enthousiast?
Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet! Stuur je motivatie, portfolio (max 5 MB) en CV zo snel mogelijk naar sollicitatie@od205.nl. Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met onze bureaucoördinator Astrid Steenvoort, astrid.steenvoort@od205.nl.

We hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature, maar sluiten de procedure op het moment dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Meer informatie / More information