Coördinator Vormstudies
Academie van Bouwkunst Amsterdam zoekt een:
Wij, de Academie van Bouwkunst (AvB), zijn op zoek naar een coördinator vormstudies voor 0,2 fte (8 uur p/w).
Jouw werkzaamheden omvatten onder andere het ontwikkelen en implementeren van het onderwijsprogramma, het selecteren en uitnodigen van docenten, en het afstemmen van opdrachten met het reguliere onderwijs. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het docententeam en rapporteer je regelmatig aan de studieleiding over de voortgang van het vormstudieprogramma.
Tijdens de vormstudies worden ideeën en technieken uit verschillende kunstdisciplines aangeboden, die studenten kunnen toepassen in hun ontwerpprojecten. Zo dragen de vormstudies bij aan de artistieke ontwikkeling van masterstudenten door het gebruik van diverse representatietechnieken.
Vormstudies zijn een essentieel onderdeel van het onderwijs binnen de drie masteropleidingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur en vinden plaats op vrijdag. Voor meer informatie over het studieprogramma kun je terecht op www.academievanbouwkunst.nl.
Wat breng je mee?
- Ruime ervaring in (online) onderwijs
- Ervaring met het ontwikkelen van vormstudie-onderwijs en het aansturen van docenten
- Zowel coördinerende als didactische vaardigheden
- Een uitgebreid interdisciplinair netwerk in de kunst- en cultuursector
- Goede Engelse taalvaardigheid
- Affiniteit met de nieuwste technieken in het maakonderwijs, duurzaamheid en circulariteit
- Vermogen om het onderwijsprogramma te vertalen naar een sluitende begroting.
Dit zijn wij:
De Academie van Bouwkunst Amsterdam is een van de toonaangevende ontwerpopleidingen in Nederland. We bieden onderwijs en onderzoek op masterniveau in de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur (MSc). Ook biedt de academie premasters en minoren aan in alle disciplines. Het (deels) interdisciplinaire onderwijsaanbod is een van de pijlers van onze onderwijsvisie. Bijzonder aan de ontwerpopleidingen van de academie is het onderwijsmodel: de combinatie van studeren en werken, het concurrent model. Het onderwijs vindt plaats van maandag tot en met donderdag in de avond, en op vrijdag overdag.
De academie vormt een inspirerende, internationale gemeenschap van 350 studenten, en naast ongeveer 40 vaste, voor het merendeel parttime medewerkers, jaarlijks circa 350 gastdocenten, afkomstig uit het (internationale) werkveld. De academie is een onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en is gehuisvest in een Rijksmonument, in het hart van Amsterdam. Je kunt hier alvast kennis maken met een aantal van onze medewerkers.
We bouwen aan een duurzame toekomst. De academie signaleert een urgentie: veel opgaven die met de klimaatverandering, de waterproblematiek (zeespiegelstijging en overstromingen), de circulaire economie en het circulair bouwen, en een afnemende biodiversiteit te maken hebben (om maar een paar uitdagingen te benoemen), zijn complexe ruimtelijke opgaven. De academie ziet het mede als haar verantwoordelijkheid om de toekomstige generaties ontwerpers in het ruimtelijk domein de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.
Wat bieden wij?
De Academie van Bouwkunst bestaat uit een klein team van vaste en tijdelijke medewerkers. We streven binnen de academie naar een inclusieve leer- en werkomgeving die de basis vormt voor kwaliteit, nieuwe ideeën en creativiteit. Studenten, docenten en medewerkers moeten zich op elk niveau van de organisatie welkom en gezien voelen en de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Zowel in het studieprogramma, de samenstelling van de studenten- en docentengroepen en in het team is hier aandacht voor. We vormen een hechte community die we koesteren.
De Academie van Bouwkunst biedt een prettige werkkring, centraal gelegen in Amsterdam. De functie is ingeschaald in schaal 11 (minimaal € 4.361,31 en maximaal € 6.114,87) bij een fulltime (40 uur p/w) aanstelling. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, goede reiskostenvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het betreft een aanstelling voor in eerste instantie een jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd met een aanstelling voor (maximaal) drie jaar. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
Wil je reageren?
Dan zien wij graag je cv met motivatie tegemoet. Je mag je cv met begeleidende brief sturen naar Sanne Blok, via vacature-avb@ahk.nl. Inzenden kan t/m zondag 8 december. De eerste gespreksronde vindt plaats na het kerstreces, in de week van maandag 6 januari 2025. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met: Henri Snel, onderwijsmanager via henri.snel@ahk.nl, hij beantwoordt je vragen met plezier.